Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Παραμένει στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος – Απορρίφθηκε η αίτησή του

Παραμένει στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος – Απορρίφθηκε η αίτησή τουΈγκλειστος των φυλακών Κορυδαλλού θα παραμείνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αφού το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξης του πρώην υπουργού που είχε υποβάλει διά του συνηγόρου του την Τετάρτη.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτηση μας χθες…
Θέλω να σας εξηγήσω γιατί ζητάω την αποφυλάκισή μου, είναι διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί… Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει «ως εδω». Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο Δικαστήριο… Δεκτή η απόφαση σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ», ανέφερε ο πρώην υπουργός στο Δικαστήριο μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής του Άκη Τσοχατζόπουλου εισηγήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και η εισαγγελέας της έδρας με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων.

«Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή είναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής», τόνισε η εισαγγελεας.

Παράλληλα, η εισαγγελέας τόνισε πως τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο πρώην υπουργός μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής. Με την πρόταση της συντάχθηκε και ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας.

Tι είπε ο συνήγορος του Τσοχατζόπουλου

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Κότσαλης συνήγορος του πρώην υπουργού τόνισε : «Ο Τσοχατζοπουλος έχει λογαριασμούς και ακίνητα δεσμευμένους και ειναι υπό τη στενή παρακολούθηση των αρμόδιων άρχων. Δεν μπορεί να διαπράξει νέα ακίνητα, ζει με τη σύνταξη του…» τόνισε ο συνήγορος.

Από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος επισήμανε πως για άλλους κρατούμενους που δεν έχουν την ηλικία του πρώην υπουργού η Δικαιοσύνη έχει διατάξει την αποφυλάκιση τους και έχουν τεθεί σε κάτ´οίκον περιορισμό.

«Θα είναι καλύτερα να φύγει αύριο με ένα φέρετρο από την φυλακή» διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως δεν πρέπει ο Άκης Τσοχατζόπουλος να συνθλίβει επειδή είναι το σύμβολο της κάθαρσης μίας άλλης εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: