Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Πυρκαγιά στην Χίο... Μήπως δεν την έβαλαν οι Τούρκοι τελικά;

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 

Είπαμε θα το πάμε συνωμοσιολογικά γιατί πολλά στοιχεία δεν μου κολλάνε. Έχω φυσικά διαβάσεις τις εκτιμήσεις ότι η φωτιά στη Χίο αποτελεί ασσύμμετρη απειλή, όπως τα στοιχεία που μου έχουν στείλει φίλοι από τη Χίο μου δείχνουν άλλα πράγματα.

Το θέμα όντως χρειάζεται... ΠΟΛΥ ανάλυση και θα χρειαζόταν ώρες γραψίματος που αμφιβάλω αν θα τις διάβασε κανείς. Θα κάνω μια σύνοψη για να μην σας κουράσω. Σύμφωνα με την εκτίμηση μου οι πιθανοί λόγοι που οδήγησαν στις μεγάλες πυρκαγιές στη Χίο συνοψίζονται σε 2 σενάρια (και ένα επιπλέον άκρως συνωμοσιολογικό) :

α)Το 1ο σενάριο σχετίζεται με αυτά καθ΄αυτά τα μαστιχόδέντρα. Με το ισχύον νομικό καθεστώς για αυτήν την τεράστια καταστροφή θα αποζημιωθούν ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ αγρότες, που αποτελούν μόνον το 17% του συνόλου των ιδιοκτητών - παραγωγών. Έστω υπόψη ότι με το νέο νόμο επαγγελματίας αγρότης είναι αυτός που έχει ως κύρια απασχόληση την γεωργία και κτηνοτροφία και το σημαντικότερο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ή ΜΙΣΘΩΤΟΣ. Αν σκεφθούμε ότι οι περισσότεροι μαστιχοπαραγωγοί είναι ηλικιωμένοι (οι νέοι έφυγαν στην ξενιτιά εδώ και 50 χρόνια με το κύμα μετανάστευσης του ΄60) τότε καταλαβαίνεται γιατί μόνο το 17% θα αποζημιωθούν. Φυσικά η γη αυτή θα φθηνοπουληθεί στους μεγαλογεωκτήμονες οι οποίοι σε 10 χρόνια θα έχουν δημιουργήσει ένα ιδιότυπο μονοπώλιο, φυσικά ρυθμίζοντας την τιμή της μαστίχας κατά το δοκούν. Έστω υπόψη ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωση πληροφορία πίσω από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μαστίχας (άρα και αυτούς που έχουν το πολύ χρήμα και πλέον θα αγοράσουν τσάμπα τεράστιες εκτάσεις) βρίσκεται συγκεκριμένη αμερικανοεβραιοκρατούμενη φαρμακευτική.

β)Όπως ανέφερα και στα τελευταία Ραδιογραφήματα,  ταπεινή άποψη μου είναι ότι ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ οι Τούρκοι πίσω από αυτή την καταστροφή. Αν δεν ισχύει το σενάριο 1 οπότε πάμε στο σενάριο 2, το οποίο θέλει την περιοχή αυτή "καθαρή" για επιχειρήσεις. Το σενάριο αυτό είναι άκρως συνωμοσιολογικό και συγκεντρώνω στοιχεία για να το αναπτύξω σε άρθρο τις επόμενες μέρες. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι στην περιοχή της Σμύρνης (έναντι της Χίου) και στους χώρους διασποράς της Νατοϊκής Βάσης της Σμύρνης κάηκαν κυριολεκτικά τα πάντα, μόλις 2 μέρες πριν αρχίσει η φωτιά της Χίου. Και οι γείτονες μας τότε μιλούσαν για προβοκάτσια των Ελλήνων και σε πολλές αντίστοιχες τουρκικές σελίδες εναλλακτικής πληροφόρησης όπως η δική μας, εκφραζόταν φόβοι ότι η Ελλάδα θα εκμεταλλευθεί την περίσταση και θα έπαιρνε πίσω τα εδάφη που της ανήκουν. (Που να ήξεραν οι άνθρωποι ότι έχουμε να κάνουμε με προδότες - χέστες). Προσωπικά εκτιμώ ότι η περιοχή αυτή αν ποτέ γίνει 3ΠΠ θα αποτελέσει χώρο στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Υπάρχει βέβαια και ένα τρίτο σενάριο, πολύ πιο συνωμοσιολογικό, έχει να κάνει με τις πλάκες της Τζόρτζια (μείωση του πληθυσμού στα 500.000 άτομα). Αυτό το ακραίο σενάριο περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες φωτιές που έχουμε σε εξέλιξη στον πλανήτη και σύμφωνα με εκτιμήσεις μόνο φέτος έχουν κάψει το 15% της επιφανείας των δασών (και το καλοκαίρι δεν τελείωσε ακόμα),

Εδώ θα θυμηθούμε τι είχε πει ο Πάνος Παππάς:

"Ἔτσι καὶ πέσει αὐτὴ ἡ στάθμη κάτω ἀπὸ ἕνα ὅριο, λόγῳ ἐξωτερικῶν παραγόντων, καταπτώσεως ἢ ψυχολογικῆς αὐτοεξαντλήσεως, τότε ἀρχίζουν οἱ νεοπλασίες: Αὐτές, στὶς περισσότερες περιπτώσεις, εἶναι κυτταρικὲς ἐξεγέρσεις ποὺ λατρεύουν τὴν ἔλλειψη ὀξυγόνου."
www.e-koutsobola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: