Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Γ. Παπαδάκης: Ο Έλληνας που ζητάει αναγνώριση «τουρκικής» και «μακεδονικής» μειονότητας

Μέλος του κόμματος «Ουράνιο Τόξο – Βινοζίτο» που διεκδικεί αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας στη Δυτική Μακεδονία και ταυτίζεται με το τουρκόφρονο ΚΙΕΦ – Δηλώνει σλαβικής καταγωγής, ήταν δημοσιογράφος στον ΑΝΤ1 ενώ αρθρογραφεί στις εφημερίδες «Nova Zora» και «Trakyanin Sesi»

Η πορεία «διεκδίκησης δικαιωμάτων» του ακροδεξιού εθνικιστικού ΚΙΕΦ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (24/7) στην Κομοτηνή δεν περιείχε μόνο μεταφερόμενους διαδηλωτές αλλά και έναν...
μεταφερόμενο ομιλητή – μέλος άλλου πολιτικού κόμματος που διαδήλωσε στο πλευρό των τουρκόφρονων.

Αναφερόμαστε στον Γιώργο Παπαδάκη, ο οποίος με τις προκλητικές του δηλώσεις κίνησε το ενδιαφέρον των τοπικών δημοσιογράφων που αναρωτιόντουσαν μεταξύ τους για την ιδιότητα αλλά και το ποιόν του. Ο ίδιος εμφανίστηκε στην διαδήλωση του ΚΙΕΦ ως διευθυντής επικοινωνίας του European Free Alliance (EFA), της «Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας».

 https://www.youtube.com/watch?v=n8yOIWptGZg


Πρόκειται για μια οργάνωση – «ομπρέλα» που σύμφωνα με το επίσημο site της συγκεντρώνει 45 προοδευτικές και εθνικιστικές οργανώσεις αλλά και αυτονομιστικά κόμματα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκπροσωπεί τα «έθνη δίχως κράτος», τις περιφέρειες και τις παραδοσιακές μειονότητες στην Ευρώπη. Εστιάζει τις δραστηριότητές της στην προώθηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των λαών, τα ανθρώπινα, αστικά και πολιτικά δικαιώματα, τη δημοκρατία, την εσωτερική διεύρυνση, την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, την αποκέντρωση των εξουσιών, την πολιτιστική και γλωσσική πολυμορφία καθώς και στον εθνικισμό, την περιφερειοποίηση, την αυτονομία και την ανεξαρτησία. Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του προγράμματος και την ιδεολογία της.
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣΟ Γιώργος Παπαδάκης μιλώντας στη συγκέντρωση του ΚΙΕΦ έστειλε το μήνυμα στους παρευρισκόμενους ότι «οι 12 Ευρωβουλευτές που έχουμε είναι και δικοί σας, είναι αυτοί που παλεύουν με εσάς μέχρις ότου η Ελλάδα καταλάβει πόσο λάθος είναι η πολιτική της στο μειονοτικό, ότι πρέπει το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό να είναι απολύτως σεβαστό και σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο» ενώ παράλληλα, κάλεσε την Ελλάδα να αναγνωρίσει «την ύπαρξη τουρκικής, μακεδονικής και όποιας άλλης μειονότητας στο έδαφος της».

Ο ίδιος εμφανίζεται ως ένας «μακροχρόνιος» ακτιβιστής των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Ελλάδα, δηλώνει σλαβικής καταγωγής ενώ από το 2000 είναι μέλος της προεδρίας του κόμματος «Ουράνιο Τόξο – Βινοζίτο» που δραστηριοποιείται στη Δυτική Μακεδονία και ζητάει αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1972 και με καταγωγή από την Κρήτη, ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία στην οποία τα πρώτα του βήματα έκανε στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 στη Θεσσαλονίκη. Εκτός του ΑΝΤ1 εργάστηκε στις εφημερίδες «Εξπρές» και «Ελευθεροτυπία» καθώς και στο σκοπιανό ενημερωτικό portal www.mkd.mk και το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σήμερα, αρθρογραφεί στη σλαβόφωνη εφημερίδα «Nova Zora» (Νέα Αυγή) που κυκλοφορεί στη Δυτική Μακεδονία καθώς και στη «Trakyanin Sesi», του γνωστού στη Θράκη δημοσιογράφου Αμπντουλχαχήλ Ντεντέ.
Ο χάρτης της Ε.Ε. με τα σύνορα των κρατών όπως θα τα επιθυμούσε η EFA. Δυστυχώς όμως για τους τουρκόφρονους, απουσιάζει από αυτόν επιδεικτικά η "Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης"
Ο χάρτης της Ε.Ε. με τα σύνορα των κρατών όπως θα τα επιθυμούσε η EFA. Δυστυχώς όμως για τους τουρκόφρονους, και παρά τις δηλώσεις περί «κοινών αγώνων» και «συμμαχιών», απουσιάζει από αυτόν επιδεικτικά η «Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης»

Στις δηλώσεις του δε, αρέσκεται να εμφανίζεται πάντα προκλητικός προκειμένου να τραβάει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Στο παρελθόν έχει αποκαλέσει ως «συμμορία» τους Μακεδονομάχους αλλά και τους Κρητικούς ενώ υιοθετεί πλήρως την προπαγάνδα των Σκοπίων για το Μακεδονικό.

Παράλληλα, κατά πάγια τακτική ταυτίζει τον «αγώνα» των σλαβόφωνων της Μακεδονίας με τους τουρκόφρονους του ΚΙΕΦ, τον οποίο χαρακτηρίζει «κοινό». «Το τουρκικό και σλαβικό κόμμα στην Ελλάδα κέρδισαν από κοινού περισσότερες από 50.000 ψήφους και αυτό αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα για το ελληνικό κράτος και για τις ίδιες τις μειονότητες. Η Τουρκία είναι εδώ και πολύ καιρό αδρανής. Τώρα το κόμμα της βγήκε πρώτο, πιο μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, και αυτό δεν έχει προηγούμενο. Είναι ένα βαθύ μήνυμα στο ελληνικό κράτος και τα μέσα ενημέρωσης, που αγνοούν επίμονα το θέμα. Αλλά αυτό είναι μήνυμα και για τις ίδιες τις μειονότητες και το μήνυμα είναι ότι έχουμε δύναμη», είχε πει ο Παπαδάκης τον Μαΐο του 2014 σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, στις οποίες ήταν και ο ίδιος υποψήφιος με το κόμμα του «Ουράνιου Τόξου».

Λευτέρης Γλερίδης facebook.com/gleridis

fonirodopis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: