Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Και οι Γερμανοί μέχρι χθες ζούσαν στον ιδανικό τους μικρόκοσμο... Όπως εξακολουθούν οι Έλληνες (για λίγο ακόμα)

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Αποφάσισα χθες να δώσω ένα ρεπό από στον εαυτό μου (δεύτερη φορά που μου δίνω ρεπό και γίνεται από πίσω μακελειό... πρέπει να ψαχτώ...), να ξεκουράσω σώμα και πνεύμα και σήμερα ανοίγοντας την τηλεόραση πέφτω πάνω στο μακελειό στο Μόναχο. Ανοίγοντας το φατσοβιβλίο βρέθηκα μπροστά σε δεκάδες μηνύματα φίλων, αναγνωστών, συγγενών που εξέφραζαν την ανησυχία τους.

Μίλησα με φίλους που έχουν... πρόσφατα μεταναστεύσει στη Γερμανία, με συγγενή που ζει από μωρό εκεί και έχω μια Χ εικόνα την οποία θέλω να σας μεταφέρω.

Καταρχήν βασική παραδοχή είναι ότι οι Γερμανοί, όπως μέχρι προσφάτως οι Γάλλοι, οι Βέλγοι, οι Τούρκοι, ζούσαν στον μικρόκοσμό τους, όπως ζει το 99,9% του πληθυσμού της χώρας μας. Θεωρούσαν μέχρι χθες το βράδυ ότι τα παγιδευμένα με βόμβες αυτοκίνητα, οι βομβιστές αυτοκτονίας, οι εκτελεστές και εν γένει "εκδικητές" ήταν πρόβλημα των χωρών της Ανατολής, άντε και του Ισραήλ.

Σήμερα όμως ξύπνησαν απότομα υπό καθεστώς φόβου, ανασφάλειας και σε σπίτια σφραγισμένα...

Όπως μου μετέφεραν σε όλο αυτό συνέτεινε και η στάση των καναλιών τα οποία από το πρώτο λεπτό προκάλεσαν τον πανικό, ζητώντας από κατοίκους πόλεων αρκετών χιλιομέτρων μακριά από το Μόναχο να μείνουν στα σπίτια τους (;), ενώ ακόμα και η αστυνομία ουδέποτε βγήκε να διαψεύσει ή έστω να επιβεβαιώσει μια τέτοια εντολή.

Την ίδια ώρα οι τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας 6-7 ώρες μετά το συμβάν διαφωνούσαν για τον αριθμό των δραστών, ακόμα και για το εάν τελικά ο/οι δράστες ήταν ζωντανοί ή όχι, αν βρισκόταν στο χώρο ή είχαν διαφύγει... Μιλάμε όχι για την ώρα του συμβάντος, αλλά πολλές ώρες μετά. Ερασιτεχνισμός στην υποτίθεται πιο επαγγελματική αστυνομία του κόσμου; Ασχετοσύνη; Ή μήπως όλα αυτά είναι ένα ακόμα λιθαράκι στον παγκόσμιο σχέδιο για επιβολή στρατιωτικού νόμου;
Ειλικρινά απάντηση στα ερωτήματα δεν έχω, αντίθετα όσο ψάχνω την υπόθεση τόσο με προκαλούνται περισσότερα.

Διαβάζω τις τελευταίες ώρες για τον "ψυχοπαθή δράστη"... Έλεος γιατί υπάρχει περίπτωση ένας λογικός άνθρωπος να πάρει ένα όπλο και δεκάδες κουτιά σφαίρες και να εκτελεί αγνώστους επειδή έτσι του έχει καπνίσει; Ή μήπως θεωρεί κανείς τους βομβιστές της Γαλλίας νορμάλ, ή τον οδηγό του φορτηγού στη Νίκαια που σάρωσε τα πάντα στο διάβα του; Εκτελεστής και νορμάλ δεν υπάρχει. Άπαξ και πάρεις ζωή σου αλλάζουν τα πάντα. Εδώ σε ένα τροχαίο με απώλεια ζωών όσοι έχουν εμπλακεί έχει αλλάξει όλη τους η ζωή, πόσο μάλλον αυτοί που εκτελούν...

Ένα ακόμα που μου έκανε περιέργεια ήταν ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης και ενώ δεν ήξεραν ποίος είναι ο δράστης εκκένωναν το εμπορικό κέντρο, χωρίς να κατευθύνουν τον κόσμο σε ελεγχόμενο χώρο και χωρίς να πραγματοποιούν απολύτως κανέναν έλεγχο. Ακόμα και αν υπήρχαν και άλλοι δράστες η αστυνομία με τη στάση της διευκόλυνε την "ασφαλή έξοδο τους".

Τώρα για το θέμα ποίος τελικά βγήκε νικητής από το χθεσινό συμβάν η απάντηση είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ. Το Ισλαμικό Χαλιφάτο (Ντάες, Ίσις, Ισίλ) τελεία και παύλα.

Ναι, γνωρίζω ότι ο δράστης δεν ανήκε στους μοναχικούς λύκους που χτυπάνε για το Ντάες, όμως εδώ έχουμε την περίπτωση για την οποία σας έχω γράψει από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν γέμιζε η Ελλάδα λαθρομετανάστες.

Οι επιθέσεις των ακροδεξιών στοιχείων ενισχύουν και τη δυναμική και την συσπείρωση και τον εξστρεμισμό των μουσουλμάνων! Και αυτό είναι το χειρότερο σενάριο, ιδιαίτερα για τις χώρες με ισχυρή παρουσία μειονοτήτων, γκετοποιημένων περιοχών (όπως η Γαλλία και η Γερμανία) και με φτωχοποιημένους και κατ΄επίφαση εργαζόμενους!

Η χώρα μας αυτή τη στιγμή δεν έχει δεχθεί επιθέσεις, ακριβώς γιατί οι ακροδεξιές τάσεις είναι σε κατάσταση ελεγχόμενη (λόγω και των δικαστικών εκκρεμοτήτων τους) και δεν υπάρχουν επιθέσεις στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Η δε γενικότερη στάση των Ελλήνων (που από τη φύση μας είμαστε λαός που παράσχει αλληλεγγύη, ακόμα και στερούμενοι τα βασικά) είναι που φαίνεται να σώζει την κατάσταση.

Όλο αυτό όμως μέχρι πότε θα κρατήσει;

Εκτίμηση μου είναι ότι σύντομα θα δούμε την μεταστροφή. Αν ισχύουν οι πληροφορίες για ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας, τότε αυτό το σύντομα ίσως είναι πιο κοντά από όσο μερικοί πιστεύουμε!


www.e-koutsobola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: