Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΗΠΑ: Τα βρόντηξε από τους Δημοκρατικούς ο Σάντερς -Μεγάλος κερδισμένος ο Τραμπ

Φωτιές ανάβει στους Δημοκρατικούς η απόφαση του Μπέρνι Σάντερς να αποχωρήσει από το κόμμα, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο ανθυποψήφιος της Χίλαρι Κλίντον στον δρόμο για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών ανακοίνωσε ότι... παραιτείται από το κόμμα και ότι θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος γερουσιαστής.
Η απόφασή του έρχεται ως συνέπεια της ήττας του στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών και εν μέσω του σκανδάλου με τα e-mails και τα ηχητικά ντοκουμέντα που αποκάλυψαν τα WikiLeaks. Πλέον, το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα πράξουν στις εκλογές οι περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι που τον ψήφισαν, παρότι ο ίδιος ο Σάντερς τους κάλεσε να στηρίξουν τη Χίλαρι Κλίντον τον προσεχή Νοέμβριο. 
Αναλυτές εκτιμούν ότι μεγάλος κερδισμένος της υπόθεσης θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, που ήδη τον τελευταίο καιρό είδε τις δημοσκοπήσεις να τον φέρνουν μπροστά από τη Χίλαρι Κλίντον στη μάχη για την Προεδρία των ΗΠΑ.  
Υπενθυμίζεται ότι ο Σάντερς ήταν ανεξάρτητος πριν από την έναρξη της κούρσας για το χρίσμα και μάλιστα αισθανόταν άβολα καθ' όλη τη διάρκεια της εκστρατείας του όταν αυτοαποκαλείτο Δημοκρατικός. Τώρα, θα επιστρέψει στη βάση του, στο Βερμόντ, ως απλός ανεξάρτητος γερουσιαστής, χωρίς να χρειάζεται να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία της κυρίας Κλίντον -που έτσι κι αλλιώς δεν ήθελε να το κάνει...  
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: