Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Παραιτήθηκε ο Τούρκος στρατηγός επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο

Παραίτηση που κάνει θόρυβο αυτή του επικεφαλής των στρατιωτικών κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο.

Ο Αντιστράτηγος, Ιλίας Μποζκούρτ  βρισκόταν στη λίστα με τα ονόματα των αξιωματικών που είχαν εμπλοκή απ΄ ότι φαίνεται με τους πραξικοπηματίες .

Όπως γράφει η εφημερίδα Κίπρις Ποστασί, το όνομα του Μποζκούρτ βρίσκεται...
στην 97η θέση της λίστας με τους 202 στρατηγούς που φέρονται να δήλωσαν ότι θα συνέχιζαν την εκτέλεση των καθηκόντων τους αν το πραξικόπημα επικρατούσε.Αυτό και μόνο αρκεί για να τον κάνει συνεργάτη τους.

 Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι δύο ακόμη αξιωματούχοι του κατοχικού στρατού, οι Υποστράτηγοι Τατζί Κουρούλ και Σαντίκ Πιγιαντέ, διοικητές της 28ης και 29ης μηχανοκίνητης μονάδας αντίστοιχα απολύθηκαν .

Η Αφρίκα γράφει ότι μετά τις συλλήψεις στην Τουρκία δύο αξιωματικών που διετέλεσαν στην “προεδρία” της “πολιτικής άμυνας” και ενός εκ των διοικητών των “δυνάμεων ασφαλείας” ως μελών της οργάνωσης ΦΕΤΟ, υπό σύλληψη τέθηκε επίσης στην Τουρκία ο πρώην “πρόεδρος” για 4 χρόνια της “πολιτικής άμυνας”, Αμπντουλάχ Μπαρουτσού

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν πληροφορίες που λένε  ότι κάποιοι ήθελαν να μεταφέρουν στρατιωτικές μονάδες από τα κατεχόμενα στην Τουρκία την νύχτα της 15ης

militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: