Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Το νέο σκάνδαλο του facebook και ο πλουτισμός του ιδρυτή του!

facebook«Βόμβα» στα «θεμέλια» του Facebook βάζουν οι οικονομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, οι οποίες σε έλεγχο που διενήργησαν, διαπίστωσαν σωρεία φορολογικών παραβάσεων και ευρείας κλίμακας φοροαποφυγή
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το CNN, με βάση την κείμενη φορολογική νομοθεσία στις ΗΠΑ, το πρόστιμο που είναι...
πιθανό να επιβληθεί στην τεράστια πολυεθνική εταιρεία, θα κυμανθεί από τρία έως και πέντε δισ. δολάρια, προκαλώντας μεγάλο ρήγμα στην εύρυθμη λειτουργία της.

Όπως διαπιστώθηκε, η μητρική εταιρεία επιχείρησε να μεταφέρει τεράστια ποσά στη θυγατρική της, στην Ιρλανδία, προκειμένου να αποφύγει τη φορολόγηση στις ΗΠΑ. Η έρευνα ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες και πριν από 20 ημέρες στοιχειοθετήθηκαν οι κατηγορίες. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών κατέθεσε αγωγή εναντίον του Facebook, υποχρεώνοντας τη διοίκησή του να συνεργαστεί πλήρως με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες.

Το ποσό των 3 έως 5 δισ. δολαρίων που είναι πιθανό να επιβληθεί στην εταιρεία, θεωρείται αστρονομικό, ενώ σε αυτό δεν έχουν υπολογιστεί οι τόκοι, καθώς η φοροαποφυγή αφορά χρήσεις παρελθόντων ετών.

Φοροαποφυγή με… πρόσωπο φιλανθρωπίας!

Zuckerberg
Όταν ο Ζuckerberg έγινε πατέρας «χάρισε» το 99% των μετοχών του Facebook, αξίας πάνω από 45 δισεκατομμύρια δολάρια, σε ένα ίδρυμα για την ενίσχυση ανθρωπιστικών οργανώσεων. Μόνο που… το ίδρυμα είναι δικό του! Κι αυτό το ίδρυμα ονομάζεται Chan Zuckerberg Initiative και συνεργάζεται με το άλλο ίδρυμα των Βill και Melinda Gates – της πλουσιότερης ίσως οικογένειας στον κόσμο.

Αυτό είναι και το μαγικό κόλπο όλων των δισεκατομμυριούχων «φιλάνθρωπων» για να φοροαποφεύγουν. Τα χρήματα βγαίνουν από την μια τσέπη και πάνε στην άλλη, κι από κει διοχετεύονται σε όποια τσέπη θέλουν, συν σε όλες εκείνες τις «έρευνες» που μόνο για καλό δεν είναι: Τηλεπάθεια, έλεγχος του νου, περίεργα εμβόλια, ρομπότ κ.λ.π. όλα αυτά που πλασάρονται για το καλό μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά και ούτε μόνο στις ΗΠΑ που ο Μr Facebook έχει φάει καταγγελία φοροαποφυγής, εφαρμογής περίεργων ψυχολογικών πειραμάτων, λογοκρισίας των αναρτήσεων και κατά προτίμηση προώθησης όσων το μέσο κοινωνικής δικτύωσης επιθυμεί.

Εκτοξεύτηκαν τα έσοδα του Facebook εν μια νυκτί!

Το Facebook ξεκίνησε ως ένα κοινωνικό δίκτυο και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μία υπηρεσία διανομής ενημερωτικών ειδήσεων, ένα μεγαθήριο στη διαφήμιση στα κινητά τηλέφωνα και μια τεράστια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων. Ωστόσο, καθώς αποκαλύπτουν τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου, η νούμερο ένα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί επίσης και μία ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση.

Το Facebook κέρδισε 2 δισ. δολάρια στην περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2016, τη στιγμή που το 2015 ήταν στα 719 εκατομμύρια δολάρια. 

Τα κέρδη και έσοδα της εταιρείας φαίνεται ότι την Τετάρτη ξεπέρασαν κάθε προσδοκία της Γουόλ Στριτ, καθώς η ιδιαίτερα δημοφιλής εφαρμογή του Facebook για τα smartphones και η προώθηση του βίντεο περιεχομένου προσέλκυσαν ακόμα περισσότερες διαφημιστικές εταιρείες, ενώ ενθάρρυνε τις ήδη υπάρχουσες να δαπανήσουν ακόμα περισσότερα χρήματα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 59,2% στα 6,44 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις που δεν ξεπερνούσαν τα 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, οι μετοχές του Facebook κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 6,7%.

Τα έσοδα από τις διαφημίσεις στα κινητά τηλέφωνα αντιπροσωπεύουν το 84% του συνόλου των διαφημιστικών εσόδων της εταιρείας, σε σύγκριση με το 76% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Τα συνολικά έσοδα από τις διαφημίσεις αυξήθηκαν 63% στα 6,24 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερνικώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που υπολόγιζαν ότι θα φτάσουν τα 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας της αγοράς FactSet StreetAccount.

Επίσης, σε ανακοίνωσή του το Facebook αναφέρει ότι περίπου 1,71 δισεκατομμύρια άνθρωποι έκαναν μηνιαία χρήση της υπηρεσίας από τις 30 Ιουνίου. Την αντίστοιχη περίοδο το περασμένο έτος ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνούσε τους 1,49 δισεκατομμύρια χρήστες.

www.i-gata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: