Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Στον αέρα η "επένδυση" του Ελληνικού - Αρχαιολογικός χώρος το 50% των εκτάσεων του

Κλάμα ο Λάτσης...
 
Σχόλιο Ζαχαρίας: Προσωπικά χαίρομαι γιατί αυτή μόνο επένδυση δεν είναι. Δώρο στα φιλαράκια και τίποτα άλλο... Πάντως δεν μπορείτε να πείτε... Αυτό το καλοκαίρι δεν έχουμε βαρεθεί να ακούμε την μία γκάφα πίσω από την άλλη... Τελικά οι μοναδικοί επενδυτές που μας πέρνουν στα σοβαρά είναι οι Αφροπακιστανότζιχαντιστές...

Τις διαδικασίες ανακήρυξης σχεδόν ολόκληρης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού σε αρχαιολογικό χώρο προτίθεται να ξεκινήσει η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής
Κληρονομιάς (ΓΔΑΠΚ), όπως ενημερώνει με κατεπείγουσα επιστολή που έστειλε στις 2 Αυγούστου στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και στο υπουργείο Οικονομικών.

«Σας ενημερώνουμε ότι... οι αρμόδιες Υπηρεσίες της ΓΔΑΠΚ πρόκειται να κινήσουν τη διαδικασία οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου σε περιοχή που εκτείνεται στους δήμους Αλίμου και Ελληνικού – Αργυρούπολης, Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής» αναφέρεται στην επιστολή.

Από το τοπογραφικό διάγραμμα που περιλαμβάνεται στην επιστολή προκύπτει πως το μεγαλύτερο τμήμα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου πρόκειται να οριοθετηθεί ως αρχαιολογικός χώρος.

Η προϊσταμένη της ΓΔΑΠΚ Ελενα Κόρκα υπενθυμίζει, μάλιστα, στους παραλήπτες της επιστολής πως «παρακαλούμε για τις απόψεις σας μέσα στο διάστημα των δύο (2) μηνών που προβλέπει ο Νόμος, προκειμένου να προβούμε στις περαιτέρω ενέργειες αρμοδιότητάς μας, στο πλαίσιο του άρθρου 12 του Ν. 3028 / 2012».

Μία ημέρα μετά, στις 3 Αυγούστου, η Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων & Τεχνικών Εργων του υπουργείου Πολιτισμού έστειλε εξαιρετικά επείγουσα επιστολή προς το ΤΑΙΠΕΔ, το υπουργείο Οικονομικών και άλλους φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία αξιοποίησης του Ελληνικού με την οποία ενημερώνει για την πρόθεσή της, να χαρακτηρίσει διατηρητέα σειρά κτιρίων εντός του Ελληνικού.

Εκτός του κτιρίου του πρώην Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων (σήμερα φιλοξενεί την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) στο υπουργείο Πολιτισμού εξετάζουν, όπως προκύπτει από την επιστολή, το χαρακτηρισμό ως διατηρητέων και του κτιρίου του Δυτικού Αεροσταθμού, του υποστέγου της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας, του Αγγλικού Υπόστεγου (Παγόδα) στην περιοχή Χασάνι, καθώς και δύο διαδρόμων προσγείωσης / απογείωσης και τροχοδρόμησης, δύο Πύργων Ελέγχου καθώς και του Υδατόπυργου της πρώην Αμερικανικής Βάσης.

Στην έκταση υπάρχουν ήδη τέσσερα διατηρητέα κτίρια με αποφάσεις της περιόδου 2006 - 2009. Πρόκειται για το κτίριο του ανατολικού αεροσταθμού και τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το τοπογραφικό διάγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού με την οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου


euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου