Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Στις φλόγες η Εύβοια: Φωτιές σε Κάρυστο και Κύμη


Έχει εκκενωθεί το χωριό Θύμιο - Έκκληση από τον δήμαρχο Καρύστου προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση εναέρια μέσα - Σταμάτησαν τις ρίψεις νερού λόγω των ισχυρών ανέμων

Μάχη με τις φλόγες δίνουν... οι πυροσβέστες σε δυο δασικές πυρκαγιές  που εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα στην Κάρυστο και στην Κύμη Ευβοίας.

Στην Κάρυστο η φωτιά εκδηλώθηκε στη 1:40 τα ξημερώματα της Τρίτης σε δύσβατη περιοχή και καίει δασική έκταση στην περιοχή Θύμιο.

Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 8 άτομα πεζοπόρο. Νωρίς το πρωί σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ δυνατοί.

Ο δήμαρχος  Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος δήλωσε ότι έχει εκκενωθεί το χωριό Θύμιο, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ. Την ίδια ώρα κάνει έκκληση στην πυροσβεστική προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο η φωτιά, αν και βρίσκεται 300 μέτρα από το χωρίο, δεν το απειλεί καθώς είναι μέσα σε χαράδρα.

Λίγα λεπτά πριν από τις 6 τα ξημερώματα φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και στην περιοχή Σουτσίνι, στην Κύμη Ευβοίας. Σε αυτό το μέτωπο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική αυτή την ώρα η εικόνα είναι καλύτερη, καθώς στην περιοχή έχει ξεκινήσει να βρέχει.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: