Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Τώρα αρχίζει ο πόλεμος : Χάκαραν τα απόρρητα αρχεία του Σόρος

Περισσότερα από 2.500 έγγραφα οργανισμών που διοικούνται από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος διέρρευσαν από χάκερς. Μεταξύ των εγγράφων που δημοσιεύτηκαν από την DC leaks, εκατοντάδες είναι εσωτερικά έγγραφα των εταιρειών του πασίγνωστου μεγιστάνα.

Τα αρχεία είναι κατηγοριοποιημένα με διάφορα κριτήρια, όπως η γεωγραφική περιοχή, αλλά και ό, τι έχει... σχέση με την Παγκόσμια Τράπεζα και το Προεδρικό γραφείο, ενώ καλύπτουν την περίοδο μεταξύ 2008 και 2016. Τα έγγραφα αποκαλύπτουν σχέδια δράσης, στρατηγικές και άλλες δραστηριότητες του Σόρος, ενώ περιέχουν αναφορές για ευρωπαϊκές εκλογές, την μετανάστευση και το προσφυγικό.


Ignore the riots, Soros just got hacked and leaked! (I'd post the link but Twitter won't allow it - google it!)


Τα έγγραφα έρχονται στο φως από μια ομάδα Αμερικανών ακτιβιστών, που όπως λένε θέλουν “να παρουσιάσουν την αλήθεια για την διαδικασία αποφάσεων στις ΗΠΑ όπως και για τα κυρίαρχα στοιχεία στην αμερικανική πολιτική ζωή”. Ειδικοί ασφαλείας στις ΗΠΑ ρίχνουν την ευθύνη σε Ρώσους χάκερς, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η ίδια ομάδα είχε αποκαλύψει πριν λίγο καιρό emails του πρώην αξιωματούχου του NATO , Φίλιπ Μπριντλοβ, που έδειχναν τον στρατιωτικό να προσπαθεί να προκαλέσει ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας. Ο ίδιος ο Μπρίντλοβ σε δηλώσεις του στο CNN χαρακτήριζε την υποκλοπή της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας, ως μέρος ενός κρατικού προγράμματος κατασκοπείας.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το Wikileaks, διέρρευσε ένα παλιότερο email, στο οποίο ο Τζορτζ Σόρος, συμβούλευε την τότε υπουργό Χίλαρι Κλίντον για το πως να χειριστεί μια κατάσταση στην Αλβανία, συμβουλές που η Αμερικανίδα ακολούθησε.


Κάποια από τα ιδρύματα που ελέγχει ο Σόρος, σύμφωνα με το Russia Today, χρηματοδοτούν τη Διεθνή Ένωση των Ερευνητών Δημοσιογράφων, που νωρίτερα μέσα στο 2016 αποκάλυψαν τα Panama Papers που περιέχουν εκατομμύρια αρχεία για εταιρείας που φοροαπέφευγαν μέσω φορολογικών παραδείσων. Η διαρροή των Panama Papers, είχε γίνει αντικείμενο κριτικής από τα WikiLeaks, που ισχυρίστηκαν πως πίσω από αυτήν βρίσκονταν η αμερικανική κυβέρνηση και ο Σόρος που ήθελαν να χτυπήσουν τη Ρωσία και τον Βλάντιμιρ Πούτιν

www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: