Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Ο Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε τη διαφυγή των Τούρκων στρατιωτικών από την Ελλάδα στην Ιταλία

Ο Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε τη διαφυγή των Τούρκων στρατιωτικών από την Ελλάδα στην ΙταλίαΔύο Tούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι αποσπασμένοι στην Ελλάδα διέφυγαν στην Ιταλία αφού ανακλήθηκαν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και οι τουρκικές αρχές θα έρθουν σε επαφή με Ιταλούς αξιωματούχους για την επιστροφή τους, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε...
ακόμη στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ότι δύο Τούρκοι δημόσιοι λειτουργοί στο Μπανγκλαντές διέφυγαν στη Νέα Υόρκη.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι η προθεσμία που είχε δοθεί στους Τούρκους διπλωμάτες για να επιστρέψουν στην Άγκυρα στο πλαίσιο των ερευνών για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα εξέπνευσε σήμερα και πως νομικές ενέργειες θα αναληφθούν εναντίον εκείνων που δεν επέστρεψαν.
Ο ίδιος δήλωσε πως η Άγκυρα εξακολουθεί να περιμένει μια απάντηση από τους Αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά με Τούρκο αξιωματικό αποσπασμένο στο ΝΑΤΟ, ο οποίος ζήτησε άσυλο στις ΗΠΑ, αφού ανακλήθηκε από την κυβέρνηση.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης πως επιλύθηκαν τα προβλήματα που είχαν προκληθεί από την απόπειρα πραξικοπήματος στην αεροπορική βάση του Ίντσιρλικ στη νότια Τουρκία, που χρησιμοποιείται από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Στο εξής η Τουρκία θα συμμετέχει ενεργά στις επιχειρήσεις του συνασπισμού με πολεμικά αεροπλάνα, δήλωσε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ακόμη ότι η Τουρκία ενδέχεται να επιδιώξει άλλες επιλογές, εκτός του ΝΑΤΟ, για συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία, αν και η πρώτη επιλογή της είναι πάντα η συνεργασία με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η χώρα του κάλεσε τη Ρωσία σε κοινές επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

"Θα συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες. Ανέκαθεν καλούσαμε τη Ρωσία σε επιχειρήσεις εναντίον του ΝΤΑΕΣ", δήλωσε χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Τσαβούσογλου επέμεινε πάντως πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει πολιτική μετάβαση στη Συρία με τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: