Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Η ΡωσοΤουρκική συμφωνία για τη Συρία φαίνεται ότι μπήκε σε εφαρμογή - Πως θα αντιδράσουν οι Αμερικανοί;

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Άμεση εφαρμογή όσων συμφώνησαν στην Αγία Πετρούπολη οι δύο ηγέτες φαίνεται ότι έχουν από σήμερα κιόλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν και τα Ρωσικά και τα Τουρκικά μέσα, από σήμερα το πρωί μπήκε σε...

εφαρμογή σχέδιο κλεισίματος των συνόρων από την Τουρκία, διακοπή όλων των συγκοινωνιών, από και προς την Συρία, εγκλωβισμός των ανταρτών της συριακής αντιπολίτευσης και ανταλλαγή πληροφοριών.

Ειδικά στο θέμα της ανταλλαγής πληροφοριών ο αναπληρωτής  επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Ρωσικής Κάτω Βουλής κ.  Vodolatsky Victor δήλωσε στην εφημερίδα Isvestia :


"Οι δύο (σ.σ. Πούτιν Ερντογάν), μεταξύ άλλων, συζήτησαν την ειρηνευτική συμφωνία με τη Συρία , η οποία είναι ο λόγος που αποφασίσαμε να παροτρύνει την Άγκυρα να κλείσει τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, προκειμένου να σταματήσει η ροή των τρομοκρατών και των όπλων"

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης η Ρωσία σήμερα παρείχε πληροφορίες για θέσεις ανταρτών (χωρίς να ξεκαθαρίζει αν πρόκειται για Κούρδους ή Σύριους) και η Τουρκία προχώρησε σε τακτικούς βομβαρδισμούς.

Από τα στοιχεία που διαρρέονται φαίνεται να έχει συμφωνηθεί ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία Κουρδικού κράτους (άρα και αφαίρεση μεγάλης περιοχής της Τουρκίας) με αντάλλαγμα τη διακοπή της ροής όπλων, πυρομαχικών και χρημάτων στη Συριακή αντιπολίτευσης, το μεγαλύτερο μέρος της οποία αποτελεί το στρατιωτικό σκέλος του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Οι εξελίξεις φαίνεται να είναι ραγδαίες, προς το παρόν ο Αμερικανικός παράγοντας δεν έχει αντιδράσει.

Ελέγχεται για τη γνησιότητα του άρθρο σε μεγάλο αμερικανικό δίκτυο σύμφωνα με το οποίο Αμερικανικά αεροσκάφη εδώ και 18 ημέρες δεν έχουν πετάξει πάνω από τουρκικό έδαφος και δεν έχουν πραγματοποιήσει επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή, όμως αυτό το σενάριο υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα είναι καθόλου απίθανο.  
www.e-koutsobola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: