Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Νέα ένταση της Ρωσίας με την Ουκρανία με αφορμή την Κριμαία

Νέα ένταση της Ρωσίας με την Ουκρανία με αφορμή την ΚριμαίαΟ Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία ότι χρησιμοποιεί τρομοκρατικές τακτικές, για να προκαλέσει μια νέα σύγκρουση και αποσταθεροποίηση στην Κριμαία που προσαρτήθηκε το 2014 στη Ρωσία.

Οι δηλώσεις Πούτιν ήρθαν μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, ότι οι ρωσικές αρχές απέτρεψαν μια σειρά ενόπλων επιδρομών Ουκρανών στην Κριμαία.

«Είναι ανησυχητικές πληροφορίες. Οι ειδικές υπηρεσίες μας ανακάλυψαν...
προσπάθεια των Ουκρανών εισέλθουν στο έδαφος της Κριμαίας. Σε μια τέτοια περίπτωση, μια συνάντηση στη Νορμανδία θα ήταν άχρηστη», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος, χαρακτήρισε τις ενέργειες του Κιέβου «ηλίθιες» και «εγκληματικές» και ως εκ τούτου τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα νόημα διεξαγωγής συζητήσεων για την ειρηνευτική διαδικασία στην ανατολική Ουκρανία στο περιθώριο της προσεχούς συνόδου της Ομάδας των G20.

Από την πλευρά ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε πως οι κατηγορίες της Ρωσίας για μια ουκρανική εισβολή στην Κριμαία αποτελούν ένα κυνικό πρόσχημα ώστε η Μόσχα να προβεί σε νέες στρατιωτικές απειλές ενάντια στην Ουκρανία.

Ο Ποροσένκο τόνισε πως η Ρωσία δεν θα επιτύχει να άρει τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον της με το να προσπαθεί να δυσφημίσει την Ουκρανία και πρόσθεσε πως αναμένει από την Ρωσία να συμβάλει στην εφαρμογή των όρων της συμφωνίας του Μινσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: