Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ - ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ Γεννιέται η «Μεγάλη Ευρασία»: Το Ιράν παραχωρεί βάση στη Ρωσία και η Κίνα ανακοίνωσε την επίσημη εμπλοκή της στη Συρία

του Βασίλη Καπούλα 
 
Αιφνιδιαστική εξέλιξη που δείχνει μια "Μεγάλη Ευρασία" είχαμε πριν λίγο καθώς η Ρωσία απέκτησε αεροπορική βάση στο Ιράν, η Κίνα ανακοίνωσε την επίσημη εμπλοκή της στη Συρία και η Τουρκία δέχεται να κλείσει... τα σύνορα και να ακολουθήσει τη γεωπολιτική στροφή προς Μόσχα. Ανώτατοι αξιωματούχοι Ιράν και Τουρκίας πραγματοποίησαν συναντήσεις και φαίνεται να τα "βρήκαν" σε όλα!

Ρωσία και Κίνα ήθελαν εδώ και καιρό να περάσει η Άγκυρα υπό τη δικιά τους επιρροή για να κυριαρχήσει ο "Δρόμος του Μεταξιού". Kαι είναι αποφασισμένες να το πετύχουν είτε με πλήρη υποταγή είτε με διάλυση (δείτε πατώντας ΕΔΩ τι είχαμε γράψει τότε).

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η Ρωσία ανέπτυξε στρατηγικά βομβαρδιστικά TU-22M3 στην αεροπορική βάση Hamedan στο δυτικό Ιράν.

Μέχρι τώρα τα στρατηγικά βομβαρδιστικά TU-22M3 απογειώνονταν από τη νότια Ρωσία και την αεροπορική βάση Modzok για να πλήξουν θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία.

Αυτή η νέα στρατιωτική συμφωνία Ιράν-Ρωσίας δίνει τη δυνατότητα στη Μόσχα να μειώσει το χρόνο που απαιτούσε η κάθε αποστολή κατά 60% βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα των αεροπορικών πληγμάτων.

Η στρατιωτική ανάπτυξη αυτή θα πρέπει να συνδεθεί με το γενικότερο γεωπολιτικό πλαίσιο από Ουκρανία μέχρι Συρία…

Μένει να ανακοινώσει η Ρωσία τον αριθμό των μαχητικών και στρατηγικών βομβαρδιστικών που θα μεταφέρει.

"Στις 16 Αυγούστου 2016,  Tu-23M3  και Su-34 απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Hamadan στο Ιράν και συνοδευόμενα από Su-30 SM και Su-35 πραγματοποίησαν επιδρομές κατά του ISIS και της Al-Νusra σε Χαλέπι Ντέιρ Έζορ και Ιντλίμπ" ανακοίνωσε το Ρωσικό ΥΠΑΜ.

"Καταστράφηκαν τρία κέντρα διοίκησης και στρατόπεδα εκπαίδευσης στις περιοχές Serakab, Al-Bab, Χαλέπι και Deir Ezzor. Οι αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν σημαντικό αριθμό τρομοκρατών".

Μάλιστα ο Ali Shamkhani, γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν επιβεβαίωσε ότι το Ιράν ήρθε σε στρατιωτική συμφωνία με τη Ρωσία και θα της παραχωρήσει στρατιωτικές υποδομές για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη Συρία!

Όπως χαρακτηριστικά είπε "μοιραζόμαστε τις εγκαταστάσεις και τις δυνατότητες μέχρι τέλους".

Ταυτόχρονα η Ρωσία ζήτησε από Ιράν και Ιράκ να κλείσει ο εναέριο χώρος καθώς αναμένεται "καταιγίδα" πυραύλων cruise από Κασπία και Μεσόγειο!

Από τις 15 Αυγούστου η Ρωσία ξεκίνησε μεγάλες ασκήσεις σε Κασπία με τη συμμετοχή των πλοίων "Tatarstan", "Dagestan", "Grad Sviyazhsk" και "Great Ustyug" όλα εξοπλισμένα με πυραύλους cruise "Caliber".

Την ίδια στιγμή στη Μεσόγειο τα ρωσικά πολεμικά πλοία "Serpukhov" και "Green Dol" μαζί με τη ναυτική δύναμη Μεσογείου ξεκίνησαν και αυτά ασκήσεις. Αυτό που θα ακολουθήσει δεν θα έχει προηγούμενο...

Σε μια άλλη σημαντική εξέλιξη η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα παρέχει "στρατιωτική και εκπαιδευτική βοήθεια στη Συριακή κυβέρνηση". Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μετά από διαβουλεύσεις ανώτατων Ρώσων αξιωματικών και Κινέζων στη Μόσχα.

Τις τελικές λεπτομέρειες ανακοίνωσε ο Κινέζος ΑΚΑΜ μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Συρίας στη Δαμασκό.

Η στρατιωτική αντιπροσωπεία της Κίνας αποτελούνταν από τους Ναύαρχο Guan Youfei και τον διευθυντή διεθνούς συνεργασίας της Κεντρικής στρατιωτικής Επιτροπής Fahd Jassem al-Freij με τους Κινέζους να αναφέρουν πως "η στρατιωτική συνεργασία και η βοήθεια θα συνεχιστεί προς την κυβέρνηση της Συρίας".

Ο Guan συνάντησε επίσης τον Στρατηγό Sergei Chvarkov του ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης.

Ο Guan δήλωσε ότι η Κίνα είχε παίξει με συνέπεια ένα θετικό ρόλο σε μια πολιτική επίλυση στη Συρία.

«Ο κινεζικός και ο συριακός στρατός  έχουν παραδοσιακά φιλικές σχέσεις, και οι αξιωματούχοι στο Πεκίνο είναι πρόθυμοι να  ενισχύσουν τη συνεργασία με το αντίστοιχο συριακό υπουργείο», δήλωσε ο Guan.

Η Κίνα θέλει να βεβαιωθεί ότι οι Ουιγούροι Τούρκοι που ζουν στη δυτική Κίνα, στην επαρχία Σιντζιάνγκ και διεξάγουν αυτονομιστικό πόλεμο μέσα στην Κίνα, εξαπολύοντας συχνά και τρομοκρατικές επιθέσεις δεν θα επιστρέψουν ποτέ πίσω.

Αρκετές χιλιάδες Ουιγούρων Τούρκων μάχονται και στη Συρία με το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν.

Η Κίνα θα πληρώσει τις ΗΠΑ με το ίδιο νόμισμα για τη Νότια Σινική Θάλασσα....






www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: