Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Οι δικηγόροι απέδειξαν γιατί τα κόμματα δεν θέλουν δημοψηφίσματα.

Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι η βάση των δικηγόρων, δηλαδή οι ίδιοι οι δικηγόροι (ατομικά ο καθένας) και όχι τα κομματικά συνδικαλιστικά τους όργανα, αποφάσισαν με εσωτερικό δημοψήφισμα (χθες και προχθες), αφενός να ψηφίσουν ΟΧΙ στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις... αστικές δίκες και για τους πλειστηριασμούς, αφετέρου να ψηφίσουν ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Η συμμετοχή των δικηγόρων στο δημοψήφισμα, αλλά και η απόφαση
που έλαβαν ακόμα και εναντίον των οικονομικών συμφερόντων τους, αποδεικνύει το γιατί τα κόμματα δεν θέλουν ούτε καν να ακούνε για δημοψηφίσματα (εθνικά, τοπικά, συνδικαλιστικά).

Η συνηθισμένη πρακτική στην Ελλάδα είναι να αποφασίζουν οι κομματικοί εγκάθετοι, τόσο μέσα στη Βουλή, όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στα συνδικάτα, σύμφωνα με τις εντολές και τα συμφέροντα που εκφράζουν οι κομματικές ελίτ. Αν όμως πάμε σε δημοψηφίσματα, τότε οι κομματικές ελίτ χάνουν τον έλεγχο τόσο του λαού γενικότερα, όσο και των ΟΤΑ και των συνδικάτων.

Αυτό ας το δούμε όλοι και ας συνειδητοποιήσουμε ότι η σωτηρία μας περνά μέσα από εμάς τους ίδιους και όχι από τους κομματικούς εγκάθετους και τα συμφέροντα των κομματικών ελίτ.
 
 hassapis-peter.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: