Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Όταν ο Πούτιν... προσκύνησε τον Ατατούρκ! (video)

erd putinΚακά τα νέα για τους Έλληνες οπαδού του Βλαδίμηρου Πούτιν. Ο οποίος από ό,τι φαίνεται εξοργισμένος με την πολιτική της ΕΕ - και αναφερόμαστε στο ζήτημα των αγωγών αλλά και της Ουκρανίας - αποφάσισε να...
στραφεί προς ανατολάς, κάνοντας μάλιστα επίθεση φιλίας στην Τουρκία. Έτσι η Gazprom ανακοίνωσε χτές Δευτέρα την επίτευξη συμφωνίας με την Τουρκία για την κατασκευή νέου αγωγού.
Πιο συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ δήλωσε ότι η εταιρία του θα κατασκευάσει αγωγό, ο οποίος μέσω της Τουρκίας θα φτάνει μέχρι τα ελληνικά σύνορα και θα δίνει πρόσβαση στη Ρωσία στην αγορά της νότιας Ευρώπης. Ο νέος αγωγός θα μπορεί να μεταφέρει κάθε χρόνο 63 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Τα 14 δισ. κυβικά μέτρα εξ αυτών θα παραδίδονται στην Τουρκία, η οποία είναι η δεύτερη καλύτερη πελάτισσα της Gazprom στην περιοχή (πρώτη είναι η Γερμανία). Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν το έργο θα το αναλάβει εξ ολοκλήρου η Gazprom. Προς το παρόν, η παροχή φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Τουρκία θα αυξηθεί κατά 3 δισ. κυβικά μέτρα μέσω του υπάρχοντος αγωγού Blue Stream, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Επίσης, η τιμή του φυσικού αερίου θα μειωθεί κατά 6% για τους Τούρκους από τον Ιανουάριο του 2015.
Αλλά δεν είναι μόνον αυτό.
Κατά την διάρκεια της επισκεψής του στην Τουρκία, ο Πούτιν ακολούθησε πλήρως το πρωτόκολλο και υπέβαλλε τα σέβη του στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα. Τις στιγμές μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σχετικό βίντεο. Φυσικά οι Ρώσοι έχουν τα δικά τους συμφέροντα να προστατεύσουν. Και οι επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης περί ευθυγράμμισης όχι με την Γερμανική αλλά με την Αμερικάνικη στάση έναντι της Ρωσίας, θα έχουν τις επιπτώσεις τους. Δεν μπορεί κανείς να περιμένει παραπάνω ευκαιρίες από μια χώρα όπως η Ρωσία η οποία πλήττεται ήδη από την στάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Και ουσιαστή αντιπαράθεση επί του θέματος δεν υπάρχει. Ακόμη και οι παραλίγο κομμουνιστές του Τσίπρα, μια χαρά τα έχουν βρει με τα αμερικάνικα κεφάλαια (όπως συνήθως κάνουν οι κομμουνιστές όταν έχουν την ευκαιρία).


Turkey: Putin pays respects to Ataturk in Ankara
 https://www.youtube.com/watch?v=-bX_e8OKfu8

elkosmos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: