Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:Παρατείνουν την 2η δανειακή σύμβαση και το 2ο Μνημόνιο


Και δυστυχώς θα προσπαθήσουν -κατά τα πρότυπα-της προηγούμενης κυβέρνησης να σας ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ, λέγοντάς σας ότι ζητάνε μόνο την παράταση της Δανειακής Σύμβασης κι όχι του Μνημονίου, ενώ η αλήθεια είναι ότι τα δύο αυτά κείμενα είναι αδιαχώριστα νομικά και συμβατικά κι έχουν ψηφιστεί μαζί (ν.4060/2012).
Κατά επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας... η Κυβέρνηση Σύριζα –ΑΝΕΛ έχει συμφωνήσει την 6μηνη Παράταση της 2ης Master Financial Assistance Facility Agreement (Κύρια Συμφωνία Οικονομικής Βοήθειας και Διευκόλυνσης) που είναι η 2ης Δανειακής Σύμβασης (ν.4060/2012), η οποία ψηφίστηκε και για 2η φορά (ελαφρώς τροποποιημένη υπέρ των δανειστών) με τον ν. 4046/2012, με τον οποίο ψηφίστηκε μαζί με το 2ο Μνημόνιο.

Ενδεικτικά: Στις σελ. Σελ. 3, , 10, , 12, , 17, 25 της 2ης Δανειακής Σύμβασης (του αντιγράφου που εγώ έχω και θα βρείτε στις αντίστοιχες σελίδες των παραπάνω links) αναφέρονται τα παρακάτω που συνδέουν αδιάρρηκτα την Δανειακή Σύμβαση με το 2ο Μνημόνιο τα οποία παρατείνονται μέχριτον Αύγουστο του 2015.
α) «Η Διαθεσιμότητα της παρούσας δανειακής σύμβασης εξαρτάται από την συμμόρφωση της Ελλάδος με το μέτρα που εκτίθενται στο 2ο Μνημόνιο…»
β) «Το ΕΤΧΣ παρέχει στην Ελλάδα την Χρηματοδοτική Ενίσχυση υπό τους όρους και προυποθέσεις του 2ου Μνημονίου και της παρούσας σύμβασης..Και η Ελλάδα αντίστροφα».
Γ) «….να εφαρμοστεί κάθε Χρηματοδοτική ενίσχυση σύμφωνα με τους όρους του Μνημονίου Συννενόησης…»
Financial Times (χθές) 
«Γερμανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι δεν υπάρχει νομική μέθοδος» για να μπορεί να γίνει αποδεκτό το αίτημα της Αθήνας, δηλαδή επέκταση της δανειακής σύμβασης, χωρίς να υπάρχει παράλληλα και
επέκταση του Μνημονίου.
Σημειώνεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, μιλώντας αργά το βράδυ στη γερμανική τηλεόραση τόνισε ότι δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση, αλλά μόνο πρόγραμμα, δηλαδή Μνημόνιο".
.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Αποδέχονται τις Προδοτικές Δανειακές Συμβάσεις που εμπεριέχουν τους όρους εκχώρησης της Εθνικής μας Κυριαρχίας και για τους οποίους έχουν σχηματιστεί στην Βουλή δικογραφίες για Εσχάτη Προδοσία. Η τωρινή Κυβέρνηση καθιστά τον εαυτό της συνεργό στην Εθνική Προδοσία.
Οι Διεθνείς (και Δανειακές) Συμβάσειος που περιέχουν όρους απώλειας της Εθνικής Κυριαρχίας ενός συμβαλλομένου Κράτους (όπως η Ελλάδα) είναι ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ (αναγκαστικά) άκυρες (Jus Cogens) και Αξιόποινες (Εσχάτη Προδοσία) (αρ. 44, 52-53 της Συνθήκης της Βιέννης 1969 για το Διεθνές Δίκκαιο των Συνθηκών και αρ. 28 Συντ. κλπ). Αρμόδια για την Ακύρωση η Βουλή και τα Εθνικά και Διεθνή Δικαστήρια και μια απλή δημοσια δήλωση του Πρωθ/ργού (Estoppel), χωρίς να αποκλείεται και η δικαστική των ακύρωση.
Σχόλια: Tα παραπάνω ισχύουν και για την 1η Δανειακή Σύμβαση και τον 1ο Μνημόνιο, αλλά δεν επεκτείνομαι εδώ, διότι το θέμα είναι μεγάλο
Όλα τα παραπάνω υπάρχουν στις δύο μηνύσεις μου για Εσχάτη Προδοσία που είναι στην Βουλή κατά της Κυβέρνησης ΓΑΠ και Παπαδήμου-Σαμαρά
Δημ. Αντωνίου
zoidosia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: