Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΑ υπόθεση ΑΛΕΞ στα Γιάννενα; ΖΩΝΤΑΝΟΣ ή ΝΕΚΡΟΣ ο 20χρονος ΦΟΙΤΗΤΗΣ Βαγγέλης Γιακουμάκη; Ποιοι κρύβουν τα ένοχα μυστικά; (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Giakoumakis-vaggelis-rethymno9

«Έσπασε» πρόσωπο-κλειδί – Ο κρυφός καβγάς του Βαγγέλη με την οικογένεια του…

Μετά από πιέσεις, πρόσωπο-κλειδί στην εξαφάνιση του νεαρού Βαγγέλη μίλησε και έδωσε κρίσιμα στοιχεία που συμπληρώνουν καθοριστικά κομμάτια στο παζλ της εξαφάνισης.
Την ώρα που η έρευνα των αστυνομικών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην κατάθεση στενού συγγενικού προσώπου του νεαρού φοιτητή που μάλιστα μίλησε μαζί του, λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του 2οχρονου.
Η έρευνα συνεχίζεται...
από αξιωματικούς της Ηπείρου που έχουν εξετάσει περισσότερα από 60 σενάρια για τον τρόπο και τον χώρο εξαφάνισης του νεαρού ενώ έχουν αναζητήσει υλικό από περισσότερες από 30 κάμερες. Τις τελευταίες ώρες έρευνα φέρεται να γίνεται και σε μία ομάδα αλλοδαπών που κινούνταν κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή και ορισμένοι από τους οποίους φέρεται να γνώριζαν τον νεαρό σπουδαστή.

Οι τελευταίες εξελίξεις για την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή

 https://www.youtube.com/watch?v=EgZSWmwtmD4

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν σφόδρα πιθανόν ο νεαρός να προχώρησε σε απονενοημένο διάβημα πιθανόν κάτω από την πίεση που αισθανόταν για τη χαμηλή βαθμολογία του σε πρόσφατες εξετάσεις ή σε δεύτερη περίπτωση λόγω συνεχών περιπαικτικών σχολίων από συντοπίτες συμφοιτητές του.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. όμως πιστεύουν ότι «οι αναφορές κυρίως από ΜΜΕ για την ενοχλητική συμπεριφορά των συμφοιτητών του είναι υπερβολικές και αρκετές φορές αντιφατικές. Δεν έχουν δε επιβεβαιωθεί από καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές, ο 2οχρονος αναχώρησε πεζός γύρω στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου από τη σχολή του με κατεύθυνση προς το κέντρο της ηπειρωτικής πόλης αφήνοντας στο δωμάτιό του το κινητό, το πορτοφόλι και τις τραπεζικές κάρτες του. Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι -αντίθετα με ορισμένες ασαφείς μαρτυρίες- ο σπουδαστής δεν ξαναγύρισε από τότε στη σχολή του και τα ίχνη του χάνονται στο κέντρο της πόλης.
Οι ίδιοι θεωρούν κρίσιμο στοιχείο όσα διαμείφθηκαν στο τηλέφωνο που είχε ο 2οχρονος με συγγενικό πρόσωπό του το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας της εξαφάνισής του. Εκεί φέρεται -σύμφωνα με ορισμένους αστυνομικούς- να υπήρξε συζήτηση για το θέμα της βαθμολογίας του αλλά και για άλλο ένα θέμα που δεν έχει διευκρινισθεί. Συγγενικό πρόσωπο του νεαρού φοιτητή ξέσπασε σε λυγμούς και αποκάλυψε τον έντονο διάλογο που είχαν λίγο πριν την εξαφάνιση για το θέμα των βαθμών.
Την ημέρα που χάθηκε φαινόταν ιδιαίτερα προβληματισμένος. Οι αστυνομικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο ότι «το ίδιο συγγενικό πρόσωπο που τηλεφώνησε στον 2οχρονο πάλι το απόγευμα της κρίσιμης ημέρας, μόλις δεν τον βρήκε έσπευσε να δηλώσει σε αστυνομικό τμήμα της Κρήτης την εξαφάνισή του, δίχως να περάσει χρόνος για να εξαντλήσει τις πιθανότητες να τον εντοπίσει σε φίλους, γνωστούς».
Όσον αφορά τις καταγγελίες για «καψώνια» που φέρεται να είχε δεχθεί ο 2οχρονος από συντοπίτες του, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι «δεν υπάρχει καμία σαφής μαρτυρία. Πολλοί έχουν πει ότι το κρίσιμο στοιχείο για την εξαφάνισή του ήταν η επανεμφάνιση ενός παλιού συμφοιτητή του που του συμπεριφερόταν με βίαιο τρόπο και ο οποίος πλέον υπηρετούσε σε στρατόπεδο στα σύνορα με την Αλβανία. Όμως από την άρση του απορρήτου στο τηλέφωνό του δεν προέκυψε ότι το συγκεκριμένο κρίσιμο διάστημα ο σπουδαστής είχε απομακρυνθεί από το στρατόπεδο.
40042
Είχε αναφερθεί επίσης το ότι ίσως οι κρητικοί συμφοιτητές του μπήκαν στο δωμάτιό του και άρπαξαν κάποιο σημείωμα που θα εξηγούσε τους λόγους εξαφάνισής του. Όμως και αυτό δεν φαίνεται να τεκμηριώνεται από πουθενά…»
Οι αστυνομικοί στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην περιοχή της λίμνης Ιωαννίνων όπου εκφράζονται φόβοι ότι ίσως έπεσε ο άτυχος 2οχρονος στην προσπάθειά του να θέσει τέλος στη ζωή του. Όπως αναφέρουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν ασχοληθεί με την έρευνα, «αν υποθέσουμε το απευκταίο, ότι έπεσε στη λίμνη για να βάλει τέρμα στη ζωή του, από προηγούμενες περιπτώσεις ξέρουμε ότι οι σοροί των άτυχων ανθρώπων ανασύρονται μετά από τρεις ημέρες έως ένα ή δύο μήνες.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
Η ημέρα που εξαφανίστηκε
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, ο Βαγγέλης την ημέρα που εξαφανίστηκε μετά το γεύμα στην τραπεζαρία της Σχολής, πήγε κατευθείαν στο δωμάτιο του, ο συγκάτοικός του αναφέρει ότι ο 2οχρονος βγήκε από το δωμάτιο για να επισκεφτεί τις εξωτερικές τουαλέτες. Όταν επέστρεψε, ωστόσο, κάτι είχε συμβεί και ο Βαγγέλης ήταν αναστατωμένος, πήρε τα κλειδιά και φορώντας μόνο το φούτερ του έφυγε δίχως να πει που πάει.
Το τελευταίο καταγεγραμμένο στίγμα του Βαγγέλη είναι από κάμερα κοντινού βενζινάδικου όπου τον δείχνει να περπατά στο δρόμο έξω από τη Σχολή με κατεύθυνση προς Γιάννενα, ενώ προηγουμένως είχε αγοράσει ένα ολόκληρο εισιτήριο για το ΚΤΕΛ. Και εκεί τα ίχνη του χάνονται, καθώς η κάμερα δεν έχει καταγράψει την επιστροφή του.
Συμφοιτήτρια του έχει καταθέσει ότι είδε τον Βαγγέλη μέσα στην Σχολή και τον χαιρέτησε, περίπου στις 3 παρά δέκα το μεσημέρι της Παρασκευής και από εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη μαρτυρία που να δίνει το στίγμα του 20χρονου φοιτητή.
Ο συγκάτοικος του έφυγε από την Σχολή περίπου στις 4.20 και πέντε λεπτά αργότερα επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Είναι πολύ πιθανόν ο οδηγός του λεωφορείου που ανέφερε ότι πήρε τον Βαγγέλη το μεσημέρι εκείνο, να μπερδεύτηκε με το συγκάτοικο του.
Καταγγελίες για bullying
Σοκαριστικές λεπτομέρειες από τα καψόνια που φέρεται να έκανε η ομάδα συμπατριωτών του έρχονται στο φως, ενώ πληθαίνουν οι μάρτυρες που αναφέρουν τα περιστατικά bullying που ζούσε ο 20χρονος.
Η Αστυνομία αντιμετωπίζει με επιφύλαξη ορισμένες καταγγελίες για στρατιωτικού τύπου «καψόνια» σε βάρος του 20χρονου, καθώς κάποιες από τις μαρτυρίες επιβεβαιώνονται, αλλά και κάποιες άλλες είναι αντιφατικές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές από τις καταθέσεις συμμαθητών, διδασκόντων της Γαλακτοκομικής Σχολής, συγγενών και άλλων προσώπων, ο ίδιος ο σπουδαστής πέρυσι την άνοιξη, όταν τέθηκε το ζήτημα της αλλαγής δωματίου απέφυγε να μιλήσει για τα περιστατικά εκφοβισμού.
Ο 20χρονος, μάλιστα, συνέχιζε να συναναστρέφεται με την παρέα των Κρητικών, χωρίς να εξαναγκάζεται σε κάτι τέτοιο, όπως μαρτυρούν οι συμμαθητές του.
Οι ίδιες πηγές τοποθετούν χρονικά τα κρούσματα βίας κυρίως στην περσινή εκπαιδευτική χρονιά, υποστηρίζοντας πως φέτος κάποιοι τον ενοχλούσαν μόνο φραστικά.
Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία που αναφέρει ότι ο Βαγγέλης είχε παραγγείλει καφέ και οι Kρητικοί για να τον πειράξουν τον έκρυψαν και στο τέλος του έριξαν ένα ποτήρι νερό στο κεφάλι μπροστά σε όλο τον κόσμο. Παρά ταύτα, ο Βαγγέλης παρέμεινε στην παρέα τους.
giakoumakis
Συγκλονιστική μαρτυρία: Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης πεινασμένος και ρακένδυτος μας ζήτησε χρήματα
 «Πεινάω, δώστε μου σας παρακαλώ κάτι να φάω, αν μπορείτε. Και σας παρακαλώ ότι μπορείτε και όσα μπορείτε να μου δώσετε μαζεύω χρήματα για να πάω στο χωριό μου», φέρεται να είπε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης σε ιδιοκτήτρια καφέ στο κέντρο της Αθήνας.
«Πεινάω, δώστε μου σας παρακαλώ κάτι να φάω, αν μπορείτε. Και σας παρακαλώ ό,τι μπορείτε και όσα μπορείτε να μου δώσετε… μαζεύω χρήματα για αν πάω στο χωριό μου».
c0b1148e74066e602e05ff30af6b6978_L
Αυτά είναι τα λόγια που στριφογυρνούν στο μυαλό της κ. Ρένας Ιωάννου, ιδιοκτήτριας ενός μικρού καφέ επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου η οποία μιλά σε ενημερωτικό πόρταλ και ισχυρίζεται ότι είδε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, αγνώριστο την προηγούμενη Τετάρτη το μεσημέρι συγκεκριμένα να μπαίνει στο μαγαζί της.
Η ίδια περιγράφει αυτή τη συνάντηση με τον 20χρονο αγνοούμενο φοιτητή:
«Μπήκε μέσα ένα νεαρό παλικάρι, δεν έδωσα σημασία τόσος κόσμος μπαινοβγαίνει εδώ καθημερινά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η ευγένειά του. Θυμάμαι τα λόγια του σα να είναι τώρα. «Σας παρακαλώ πολύ, σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με, αν μπορείτε… Ό,τι μπορείτε σας παρακαλώ δώστε μου μαζεύω χρήματα για να πάω στο χωριό μου», αυτό μου είπε. Ο άντρας μου επειδή συνήθως το κάνει, του έδωσε κάτι χρήματα πιο πολύ γιατί είδε ότι ήταν ένα νέο παιδί και πολύ ευγενικό και πράο. Αυτό μου έκανε εντύπωση. Τον κοίταξα στα μάτια, αυτό το βλέμμα του το χαρακτηριστικό. Δεν πήγε το μυαλό μου εκείνη την ώρα ότι ήταν ο Βαγγέλης».
Και συνεχίζει: «Θέλω να σας πω ότι η εμφάνιση δεν είχε και καμία σχέση με τη φωτογραφία που είχα δει τυχαία. Ήταν σε όχι καλή κατάσταση, φαινόταν αυτό που λέμε η ταλαιπωρία του, ότι γυρνούσε στο δρόμο, είχε όψη αστέγου, ανήμπορου ανθρώπου αλλά μία παράξενη ευγένεια, τι να σας πω. Πριν φύγει από το μαγαζί κοντοστάθηκε και με ρώτησε αν μπορώ να του δώσω κάτι να φάει επειδή πεινούσε «Σας παρακαλώ πεινάω, έχει κάτι περισσέψει να μου δώσετε» ήταν το λόγια του. Ο άντρας μου του έδωσε τρεις τυρόπιτες που είχαν μείνει ήμασταν στο κλείσιμο του μαγαζιού. Θυμάμαι ότι φορούσε ένα πανωφόρι, σα μπουφάν στρατιωτικό, με καφέ πράσινο χρώμα ήτα αρκετά ψηλό παιδί και λίγο καμπουριασμένο», σημειώνει και εξηγεί ότι λίγη ώρα αργότερα θα διαπίστωνε, βλέποντας ξανά τυχαία μία φωτογραφία του Βαγγέλη στο διαδίκτυο ότι εκείνος ο νεαρός που πριν λίγη ώρα είχε ζητήσει βοήθεια ήταν το ίδιο πρόσωπο όπως λέει: «Το σκεπτόμουν μετά που φύγαμε από το μαγαζί με το σύζυγό μου. Το ρωτάω το σύζυγό μου μήπως έχει ξαναπεράσει αυτό το παιδί από το μαγαζί μας, κάτι μου θυμίζει, το βλέμμα του κάτι μου θυμίζει του είπα. Εκείνος δε θυμόταν να μου πει κάτι συγκεκριμένο. Πάμε σπίτι και μπαίνω στο internet για να καθίσω λίγο να διαβάσω όπως κάνω πάντα. Πέφτω πάνω στη φωτογραφία του Βαγγέλη. Κοιτάω με μεγαλύτερη προσοχή το βλέμμα του και παθαίνω σοκ. Φωνάζω τον άντρα μου, του λέω το παιδί που ήρθε στο μαγαζί είναι ο νεαρός φοιτητής που αγνοείται. Στενοχωρήθηκα, στενοχωρήθηκα πολύ διότι αν γινόταν αντιληπτό εκείνη τη στιγμή ότι τον είχα μπροστά μου κάτι θα είχα κάνει, κάποιον θα είχα ειδοποιήσει, μαθαίνω ότι η οικογένειά του έχει τρελαθεί από αγωνία τόσες μέρες άφαντος. Τι να πω μακάρι να βρεθεί, μακάρι να βρεθεί και να είναι σώος. Αλλά είμαι σίγουρη ότι ήταν ο Βαγγέλης ο νεαρός που ήρθε στο μαγαζί μου», καταλήγει η κ. Ρένα Ιωάννου.

www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: