Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Η ζωή πηγε στην Ρώμη...

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Διάσκεψη Προέδρων
των Ευρωπαϊκών Kοινοβουλίων που πραγματοποιείται στην Ρώμη περιγράφοντας τις οδυνηρές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας και των μνημονίων στην Ελλάδα....



Η πρόεδρoς της ελληνικής Βουλής «διαφήμισε» και την «επιτροπή Αλήθειας» που σύστησε πρόσφατα για το λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους προκειμένου, όπως είπε, «να μάθουν οι πολίτες πώς δημιουργήθηκε το χρέος».



«Τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα χρωστούν πάνω από 32.000 ευρώ» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου και σημείωσε πως η επιτροπή θα ερευνήσει «ποιο ποσοστό του χρέους είναι παράνομο, επαχθές ή μη βιώσιμο». Κάλεσε, μάλιστα, τα υπόλοιπα κοινοβούλια σε συνεργασία, υποστηρίζοντας ότι «κανένα κοινοβούλιο δεν θα πρέπει να υποβληθεί σε διαδικασία, όπως αυτή που έγινε το 2013 στην Κύπρο, ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές. Αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει την Ευρώπη μακριά από τις αρχές της και να χάσει την ίδια της την ψυχή. Να προσέξουμε να μη συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο».



Η πρόεδρος, σε πλήρη σύμπνοια με τη ρητορική του πρωθυπουργού προς το εξωτερικό είπε ότι «η Ευρώπη - τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια -  έχει χάσει το δρόμο της» και πρόσθεσε πως «το χρέος δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό».



Χαρακτήρισε το μνημόνιο ως «πρόγραμμα φυλάκισης και όχι διάσωσης» με μέτρα «που έχουν οδηγήσει σε φτώχεια, ανεργία κ.ά.. Μετά από πέντε χρόνια λιτότητας, η ανεργία έχει φθάσει στο 27%. Στους νέους στο ποσοστό του 60%».

Την ίδια ώρα, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «γεννήθηκε για να προστατεύσει την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη», αλλά τόνισε πως «τελευταία μοιάζει σαν να έχει χάσει τη ψυχή της».
Διευκρίνισε, μάλιστα, πως η Ευρώπη όπως εκφράζεται από τα εκτελεστικά τραπεζικά όργανα, δείχνει να εστιάζει σε οικονομικές εκτιμήσεις που αποδείχθηκαν λανθασμένες, με μοναδικό σκοπό να αυξηθεί ο ανταγωνισμός, μία έννοια που δεν περιλαμβάνεται στις βασικές αρχές που αναγνωρίζονται διεθνώς και φυσικά είναι πολύ κατώτερη από την αρχή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Είναι χρήσιμο να μιλάμε για ανάπτυξη και για μία ψηφιακή Ευρώπη, αλλά δε μπορούμε να το κάνουμε αγνοώντας το γεγονός ότι οι πολιτικές που επιλέγονται για την αντιμετώπιση του χρέους και για την ανάπτυξη στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια προκάλεσαν μόνο ένδεια αλλά και μία πραγματική ανθρωπιστική κρίση, και έβλαψαν σοβαρά τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη κοινοβουλευτική λειτουργία, παραβιάζοντας τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα των λαών και των πολιτών», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Πρόσθεσε δε, πως πρόκειται για προβλήματα που πολλές χώρες αντιμετωπίζουν αλλά συχνά χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα και θα έπρεπε να προκαλούν ανησυχία σε όλους.
Το δημόσιο χρέος έχει χρησιμοποιηθεί ως μηχανισμός εκβιασμού που στοχεύει στα κοινοβούλια και στο λαό, συμπλήρωσε η πρόεδρος της Βουλής.

«Τα τελευταία χρόνια η χώρα μου, έχει γίνει αντικείμενο του λεγόμενου προγράμματος διάσωσης που ήταν ένα πρόγραμμα αιχμαλωσίας για την ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε η πρόεδρος της Βουλής.

Εξηγώντας την εφαρμογή του μνημονίου, η κυρία Κωνσταντοπούλου εξήγησε πως περιλάμβανε περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις που «αποτελούν την καταστροφή των δημοσίων υποδομών καθώς οδήγησαν στην καταστροφή της ελληνικής οικονομίας».
Όπως είπε, καμία χώρα δεν πρέπει να πέσει θύμα εκβιασμού, όπως συνέβη στην Κύπρο, καθώς όπως δήλωσε πρόκειται για παραβίαση της δημοκρατίας.

«Αυτού του είδους οι διαδικασίες θα απομακρύνουν την Ευρώπη από τις βασικές αρχές της και θα οδηγήσουν την Ευρώπη και την ΕΕ να χάσει την ψυχή της», τόνισε.

Παράλληλα, η κυρία Κωνσταντοπούλου διερωτήθηκε: «Πρόκειται για μία συζήτηση σχετικά με την Ευρώπη του παρελθόντος, του παρόντος ή του μέλλοντος. Μία συζήτηση για την Ευρώπη όπως ήταν, όπως είναι ή όπως θα έπρεπε να είναι. Πρόκειται για μία συζήτηση για ολόκληρη την Ευρώπη ή μόνο για ορισμένες χώρες».

Την ίδια στιγμή τόνισε πως ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι αρχή που συνδέεται άμεσα με την ταυτότητα της ΕΕ και αποτελεί μέρος της ψυχής της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: