Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Στόχος του μακελάρη που σκότωσε 13 άτομα στο Ορεγκον ήταν οι χριστιανοί


1Είναι 26 χρονών και ζούσε με την μητέρα του λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Umpqua Community College του Όρεγκον. Εχθές σκόρπισε τον θάνατο όταν άνοιξε πυρ στο κολέγιο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα ξένα Μέσα ο δράστης που ονομάζεται Κρις Χάρπερ Μέρσερ δήλωνε...
«όχι θρήσκος, αλλά πνευματιστής» και πριν σκοτώσει τα θύματα του τα ρώταγε για την θρησκεία τους. Όπως μάλιστα αναφέρει στο CNN ο πατέρας μιας τραυματία, στόχος του ήταν αποκλειστικά οι χριστιανοί.
2
fdsgΣτην ιστοσελίδα 4chan λίγες ώρες πριν σκορπίσει τον θάνατο ο δράστης είχε γράψει: «Ορισμένοι από εσάς είστε εντάξει. Μην πάτε στο σχολείο αύριο αν είστε στα βορειοδυτικά. Τα όσα θα συμβούν θα ανέβουν αύριο το πρωί. Αντίο space robots».
3
Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό σημάδι ότι ο Μέρσερ είχε περίεργες αντιλήψεις. Στη σελίδα του στο Myspace είχε αναρτήσει φωτογραφία στην οποία κρατούσε όπλο καθώς και άλλες με μασκοφόρους ένοπλους άνδρες, αλλά και μηνύματα υπέρ του ιρλανδικού απελευθερωτικού στρατού IRA.

Χωρίς να έχει ακόμα διευκρινιστεί το σημείο στο οποίο έπεσε νεκρός πάντως ο δράστης, ο θάνατός του προήλθε από τα πυρά δύο αστυνομικών.

dsdg
katohika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: