Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Βομβαρδισμένο τοπίο και ο δρόμος Πάλης - Πενταλόφου, στο Βόρειο Έβρο


Μπορεί ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, να έχει καλή σχέση με τα social media και το facebook, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος σε τοπικό ραδιόφωνο, έχει όμως κακή σχέση με την πραγματικότητα...
Και η πραγματικότητα, είναι τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών του Δήμου Ορεστιάδας. Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι και ο δρόμος που συνδέει τη Πάλη με τον Πεντάλοφο.

Μιλάμε για έναν επικίνδυνο δρόμο, που χρόνια τώρα παραμένει σε άθλια κατάσταση και έχει εγκαταλειφθεί τελείως.
Όσοι αναγκάζονται να διανύουν την απόσταση αυτή καθημερινά, υποβάλλονται σε πραγματικό μαρτύριο. Ο δρόμος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης, αφενός από την καθημερινή διέλευση οχημάτων και αφετέρου από την εγκατάλειψη από πλευράς πολιτείας.
Από τον συγκεκριμένο δρόμο περνάει το σχολικό λεωφορείο που μεταφέρει τα παιδιά στα Δίκαια. Όπως και το λεωφορείο του ΚΤΕΛ και άλλα γεωργικά μηχανήματα, φορτηγά και Ι.Χ αυτοκίνητα.
Είναι επικίνδυνος όχι μόνο για ανθρώπινες ζωές, αλλά και για την καταστροφή των αυτοκινήτων, καθώς σχεδόν καθημερινά οι οδηγοί βιώνουν υλικές ζημιές στα οχήματά τους.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα ασθενοφόρα που αναγκαστικά περνάνε από το συγκεκριμένο δρόμο, μεταφέροντας βαριά περιστατικά και ο θεός ... βοηθός!!!!

Δεν είναι κακό να ασχολείται ο δήμαρχος με το facebook, καλώς η κακώς μπήκε στη ζωή όλων μας. Είναι όμως κακό η επικοινωνία με τους πολίτες να γίνεται μονίμως μέσα από αυτό. 
Ας κάνει μια βόλτα στο συγκεκριμένο δρόμο, ο κ. Δήμαρχος για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση. Αν πάλι βαριέται, ας δει τις φωτογραφίες μήπως και συγκινηθεί.
Κύριε δήμαρχε, προέχουν τα έργα και όχι τα πανηγύρια και οι γιορτές.  Κάντε κάτι επιτέλους!
Η αξία μιας ανθρώπινης ζωής, είναι πάνω απ όλα!! Τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
Η εικόνα καταστροφής του οδοστρώματος υπάρχει σ’ όλους σχεδόν τους δρόμους του Νομού. Οι επαρχιακοί δρόμοι στο νομό Έβρου, έτσι κι αλλιώς έχουν τα κακά τους χάλια, αφού κανένα, έστω μικρό έργο συντήρησης, δεν γίνεται.
Βέβαια κάποια στιγμή πρέπει κι εμείς να διεκδικήσουμε το δεδομένο και το αυτονόητο! Ένα ασφαλές οδικό δίκτυο στον τόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Χωρίς υπερβολές η κατάσταση αυτή την στιγμή είναι χειρότερη από ποτέ.
















www.gatzoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: