Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ποίος Έλληνας ποδοσφαιριστής έπεσε στην τσιμπίδα της εφορίας για τα εκατομμύρια που δε δήλωσε;


ITALY SOCCERΠροβλήματα..


Έχει η μπάλα γυρίσματα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να καταφέρεις να κουμαντάρεις τη «στρογγυλή θεά». Και όταν μάλιστα στα γυρίσματα αυτά, εμπλέκεται και η εφορία, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα!!

Ο λόγος για τον παλαίμαχο Έλληνα ποδοσφαιριστή...
Σωτήρης Κυργιάκος. Ύστερα από έλεγχο που έγινε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, βρέθηκε να μην έχει δηλώσει 1,7 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα είχε λάβει ως αμοιβή από την σκοτσέζικη ομάδα Ρέιντζερς, την διετία που φόρεσε τη φανέλα της. Όσο για τα υπόλοιπα χρήματα, από τις άλλες ομάδες, ήταν κανονικά δηλωμένα και φορολογημένα.

Αναφορικά με το συγκεκριμένο ποσό, που δεν είχε δηλώσει θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ισόποσο με τις αμοιβές του για τα δυο χρόνια στους Σκωτσέζους, όπως ισχύει με κάθε περίπτωση αδήλωτου εισοδήματος. Στη δική του περίπτωση ισοδυναμεί με ποσό 1,7 εκ. ευρώ.

Οι δικηγόροι του προσπάθησαν να αποδείξουν ότι την ευθύνη την έχει η Ρέιντζερς και όχι ο ποδοσφαιριστής, καθώς ήταν τακτική της γνωστής ομάδας να μη δηλώνει στις φορολογικές Αρχές τις αμοιβές των ποδοσφαιριστών ή δήλωνε ένα μικρό ποσό, οπότε τα εμβάσματα που φαινόντουσαν στους λογαριασμούς, δεν αιτιολογούνταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: