Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Εμπλοκή ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θέλουν Γερμανία, Τουρκία - Τι απάντησε ο Τσίπρας

nato

Ξαφνική εμπλοκή του ΝΑΤΟ "αυτόκλητα" όπως υποστηρίζει η Κομισιόν, στο Προσφυγικό.
Ο εκπρόσωπός του επικεφαλής της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς για την επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία, χαιρέτισε την πρόταση για εμπλοκή της Συμμαχίας στον περιορισμό των προσφυγικών ροών...



"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις δηλώσεις σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ανακοπή των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Η απόφαση ανήκει στο ίδιο το ΝΑΤΟ σε σχέση με την ευκαιρία και τους τρόπους της ενδεχόμενης εμπλοκής του" δήλωσε. "Εμείς χαιρετίζουμε όλες τις συζητήσεις που αφορούν πιθανά μέτρα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, διάσωσης ανθρώπινων ζωών και διαχείρισης των προσφυγικών ροών και των εξωτερικών συνόρων" ανέφερε. Ο ίδιος επανέλαβε ότι "τα 10 χμ που χωρίζουν την Ελλάδα και την Τουρκία δεν μπορούν να είναι παράδεισος για διακινητές".
Τι απάντησε ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο προκειμένου να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των συζητήσεων στην στην Τουρκία. Kατέστησε σαφές ότι η όποια εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Τα παραπάνω ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Η Όλγα Γεροβασίλη είπε, επίσης, ότι θέμα για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο δεν έχει τεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: