Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Αυτός είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που έρχεται να πάρει τηλεοπτική άδεια (Φώτο)

tsiprasntavoutoglounew
«Επιβεβαιωθήκαμε» λέει η Ένωση Κεντρώων υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος καναλάρχης για τον οποίο μιλά εδώ και καιρό ο Βασίλης Λεβέντης συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει τηλεοπτική άδεια...


Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων «υπάρχει η σχετική πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 της Τουρκίας σε συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό της χώρας του ανέφερε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για να είναι εκείνος ο ένας εκ των τεσσάρων καναλαρχών πανελλαδικής εμβέλειας που θα πάρει την σχετική άδεια. Μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένος γιατί από τον Οκτώβρη θα έρθει στην χώρα μας ως νέος καναλάρχης». tourkos-650 Όπως αναφέρει η Ε.Κ ο τούρκος καναλάρχης δήλωσε πως «υπήρχαν δύο τρόποι για να μπορέσει να έρθει στην Ελλάδα ως καναλάρχης, ο ένας με το να αγοράσει κάποιο τοπικό κανάλι και ο δεύτερος με το να του δοθεί άδεια συχνότητας πανελλαδικής εμβέλειας από την κυβέρνηση».

Η Ένωση Κεντρώων «ζητά να μην "τολμήσει" ο Σύριζα να δώσει άδεια στον Τούρκο επιχειρηματία και παράλληλα να κλείσει κανάλια όπως το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή άλλα. Εμείς θέλουμε ανοιχτά όλα τα υπάρχοντα κανάλια ώστε να διατηρηθεί η πολυφωνία και η Δημοκρατία και να γίνει η διαχείριση των οφειλών τους αμέσως».

tourkos 500 

Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα της Milliyet που αναφέρει ότι ο 46χρονος, Ατσουν Ιλικαλι, ο μεγαλύτερος παραγωγός Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας και παρουσιαστής ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV 8 «θέλει να αγοράσει κανάλι στην Ελλάδα». tourkos-500 Επισημαίνεται μάλιστα ότι έχει αρχίσει ήδη επαφές και διαπραγματεύσεις για να πραγματοποιήσει την κίνησή του. Ο Ατσούν Ιλικάλι, ο οποίος μέσω του διευθυντού μάρκετινγκ του καναλιού Ali Cemal Karabudak, δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα: «Εχουμε 2 εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας [...[ Και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Τουρκίας!». Το θέμα απασχόλησε και την Χουριέτ η οποία φιλοξενεί τις αντιδράσεις στην Ελλάδα σε θέμα υπό τον τίτλο «Ο Ατσουν Ιλικαλί προκαλεί αντιδράσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο».

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: