Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Έτοιμοι για την μεγάλη κάθοδο στο Σύνταγμα οι αγρότες - Ανίκανη να τους αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση

agrotes7

Ετοιμάζονται για «απόβαση» στην πρωτεύουσα και «κατάληψη» στην πλατεία Συντάγματος.
Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και εμφανίζεται ανυποχώρητη στην πρόθεσή της να εμποδίσει τους αγρότες να μπουν με τα τρακτέρ τους στην πρωτεύουσα, όμως και οι αγρότες είναι...
αποφασισμένοι από την πλευρά τους να «παρελάσουν» συμβολικά στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή. Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, την κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, την καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου, αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Απόντες από τη μεγάλη κινητοποίηση της Αθήνας θα είναι οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, που έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τους συναδέλφους τους και μαζί με τους αγρότες των Μικροθηβών απέστειλαν τις προτάσεις τους στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, περιμένοντας την ανταπόκρισή τους για να αρχίσει ο διάλογος.

Στην πλατεία Συντάγματος αναμένονται αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την χώρα, με τους Κρητικούς να καταφθάνουν το πρωί της Παρασκευής με πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ υπολογίζεται ότι έως τις 18:00 το απόγευμα θα έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες και από τις άλλες περιοχές. Τη συμπαράσταση τους στην κινητοποίηση των αγροτών εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος και η ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 11 το πρωί του Σαββάτου το ΠΑΜΕ διοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια και η ΑΔΕΔΥ θα δώσει το παρόν στην πλατεία Συντάγματος. Όπως ξεκαθάρισε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας, οι αγρότες προτίθενται να παραμείνουν τουλάχιστον δύο ημέρες στο Σύνταγμα. «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα. Είναι μία συμβολική ενέργεια» είπε ο κ. Μπούτας και πρόσθεσε πως η κάθοδος και η παραμονή των αγροτών στην πρωτεύουσα «θα είναι περιφρουρημένη». Σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο Δήμος Αθηναίων που, όπως είπε ο Γιώργος Καμίνης «θα κάνει ό,τι προβλέπεται σε κάθε μεγάλη κινητοποίηση. Οι κινητοποιήσεις πρέπει να περιφρουρηθούν και παράλληλα να μη διαταραχθεί ούτε η λειτουργία της πόλης ούτε η ζωή των κατοίκων της, οι οποίοι πλήττονται εξίσου από την ασφυκτική οικονομική κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: