Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ποιός ξεκίνησε τον “καυγά”;

9kasidiaris pappas 708
Την πολιτική επικαιρότητα της Τετάρτης, μονοπώλησε ο καβγάς μεταξύ Κασιδιάρη, Παππά και Καμμένου στην Βουλή, κατά την διάρκεια επιτροπής. Το δυστυχές του όλου θέματος είναι ότι για μία ακόμη φορά, αντί τα ΜΜΕ να ασχολούνται με την ουσία του θέματος, δηλαδή την φασαρία την οποία έγινε, ασχολούνται με την ένταση της φωνής του ενός ή με το αν κάποιος τήρησε το σαβουάρ βίβρ, όταν μέσα στην Βουλή τα τελευταία χρόνια ο ένας λέει τον άλλο γερμανοτσολιά, προδότη, κλέφτη και όλα τα υπόλοιπα στα οποία έχουμε συνηθίσει.

Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής όμως όλα τα κόμματα συνασπίζονται και το ίδιο κάνουν και τα ΜΜΕ. Αλλά ας επιστρέψουμε στην ουσία...


Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Χρήστος Παππάς άρχισε να κάνει παρατηρήσεις και να θέτει ερωτήματα για το ρόλο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Τα όσα ρώτησε προφανώς δεν άρεσαν στον Πάνο Καμμένο αλλά και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μάλιστα προσπάθησαν να επιβάλλουν “λογοκρισία” στον Χρήστο Παππά. Εάν διαβάσει κανείς τον διάλογο θα καταλάβει... Σας παραθέτουμε λοιπόν το πρώτο μέρος αυτού:

ΔΟΥΖΙΝΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ):Γιατί επιμένετε να τους λέτε λαθρομετανάστες

ΠΑΠΠΑΣ: Καλά θα τους λέμε τουρίστες…

Όπως καταλαβαίνετε ο κ. Δουζίνας είναι αυτός ο οποίο ξεκινά τον όλο καβγά. Γιατί εκεί ακριβώς το ζήτημα είναι που φεύγει από την ουσία των ερωτήσεων των βουλευτών προς τον υπουργό και πάει επί προσωπικού. Επειδή δεν του αρέσει η λέξη “λαθρομετανάστες” του κ. Δουζίνα – ή ίσως για να προστατέψει τον Πάνο Καμμένο από τις ερωτήσεις- ξεκινά μία κουβέντα η οποία σαφώς πάει επί προσωπικού.

Και βλέπουμε ότι ο Χρήστος Παπάς, χρησιμοποιώντας ένα “ειρωνικό ύφος” επιχειρεί να δώσει τέλος σε αυτό τον... αντιπερισπασμού του κ. Δουζίνα. Ο οποίος όμως συνεχίζει:

ΔΟΥΖΙΝΑΣ: Ξέρετε ότι και εγώ που είμαι Μικρασιάτης, οι προγονοί μας ήταν και αυτοί πρόσφυγες…

Όπως καταλαβαίνει κανείς, πλέον ο κ. Δουζίνας έχει μεταφέρει την κουβέντα σε πλήρως προσωπικό επίπεδο, προϊδεάζοντας για το τι θα ακολουθήσει. Γιατί κάπου εκεί ο κ. Παππάς, απαντά στο ίδιο ύφος:

ΠΑΠΠΑΣ: Ντροπή που συγκρίνεις τους προγόνους μας με τους Πακιστανούς. Δεν τιμάς τους προγόνους σου. 

Κάποιος ο οποίος ήταν “αθώος” πολιτικά θα συμπέραινε ότι η όλη ένταση ξεκίνησε λοιπόν, όταν ο κ. Δουζίνας προσπάθησε να επιβάλλει την πολιτική ορθότητα και την λογοκρισία του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της ομιλίας του κ. Παππά, προφανώς διακόπτοντας. Για κάποιον πιο “πονηρό” όμως είναι πολύ πιθανόν ο κ. Δουζίνας να ήθελε επίτηδες να ξεκινήσει μία ιστορία που θα αποπροσανατόλιζε το ενδιαφέρον από την ουσία του θέματος και θα το μετακυλούσε για μία ακόμη φορά σε έναν “εύκολο στόχο”, δηλαδή τους τρόπους συμπεριφοράς των βουλευτών της ΧΑ.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: