Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Θα πληρωθεί αδρά για παροχή πληροφοριών στα ξένα funds!

Ο Κορεάτης σύμβουλος Γκλεν Κιμ θα πληρωθεί με 800.000 ευρώ – Ποιες είναι ακριβώς οι υπηρεσίες που προσφέρει;


Επιλογή Βαρουφάκη -υποτίθεται, (μάλλον του αφεντικού του)- και μας έμεινε κληρονομία. Πρόκειται για τον Κορεάτη “σύμβουλο” Γκλεν Κιμ, ο οποίος εξακολουθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του, άγνωστο ποιες ακριβώς είναι αυτές...


Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στο θέμα του συμβούλου του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, πως το ελληνικό κράτος πληρώνει «χρυσά» τις συμβουλές του κ. Κιμ, αφού το ποσό που αναμένεται να λάβει ο Κορεάτης φαίνεται πως ανέρχεται στα 800.000 ευρώ!

«Τι κάνει ο κ. Κιμ για την ελληνική κυβέρνηση; Τον πληρώνουμε 800.000 για να δίνει πληροφορίες σε ξένα funds, όπως μαθαίνουμε;», είπε, μεταξύ άλλων, ο Θεοχάρης.

Τον “κρύβουν” – Οι ΥΠΟΙΚ πέφτουνε, ο Κορεάτης μένει

Ο Κορεάτης πρώην σύμβουλος του Βαρουφάκη όχι μόνο παραμένει στο πλευρό του Τσακαλώτου, αλλά “κρύβεται” και από τις φωτογραφίες των δελτίων Τύπου.
Το προηγούμενο μήνα, το ελληνικό ΥΠΟΙΚ ανέβασε στην ιστοσελίδα του φωτογραφία από τη συνάντηση Τσακαλώτου με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην οποία φαίνονται μόνο οι δυο τους. 

Η φωτογραφία όμως ήταν …κομμένη, αφού και ο Ολλανδός υπουργός ανέβασε ακριβώς την ίδια εικόνα στο λογαριασμό του στο Twitter, μόνο που σε αυτή φαίνεται πίσω από τον κ. Τσακαλώτο ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ. 
Μετά την αποχώρηση του Βαρουφάκη από την διαπραγματευτική ομάδα, ο Κιμ ενημέρωσε τους συνεργάτες του στην ελληνική κυβέρνηση ότι είχε συμφωνήσει προφορικά να αμείβεται με 125.000 ευρώ μηνιαίως. Μέχρι τώρα, λέγεται ότι δεν έχει λάβει την αμοιβή του, παρά μόνο ημερήσιες αποζημιώσεις και έξοδα ταξιδιού και διαμονής στις διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ότι χρειάζεται η πρόβλεψη στην ΠΝΠ για την αναδρομική πληρωμή του. 

Αν δεν πληρώνεται γιατί συνεχίζει να “συμβουλεύει”; Για τα κόκαλα των Κορεατών προγόνων του; Κι αν “συμβουλεύει”, τι ακριβώς και ποιον συμβολεύει, αφού πάμε από το κακό στο χειρότερο;
Ο κ. Κιμ υποτίθεται ότι είναι εξειδικευμένος σε θέματα διαπραγμάτευσης με διεθνή πολυετή εμπειρία έχοντας, μάλιστα, εργαστεί στο παρελθόν και πάλι στη χώρα μας.

Μεγάλη επιτυχία στις διαπραγματεύσεις ο Κορεάτης Κιμ! Κιμά μας έχει κάνει! Και πως τον βλέπω να πληρώνεται για τις φωτεινές συμβουλές του για τα κόκκινα δάνεια; Μάλλον με κάποιο ακίνητο… Πως το θέλει; Σε νησάκι ή με θέα την Ακρόπολη;

nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: