Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Τρομοκρατική Επίθεση στην Ελβετία: Άνδρας επιχείρησε να πυρπολήσει βαγόνι τρένου και μαχαίρωσε επιβάτες

Επτά άτομα έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, αλλά και ο ίδιος ο δράστης - Είναι 27χρονος, υπήκοος Ελβετίας

Επίθεση με «άρωμα» τρομοκρατίας -και δη, των τζιχαντιστών- σημειώθηκε σήμερα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σε ελβετικό τρένο.

Ένας 27χρονος, υπήκοος Ελβετίας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιχείρησε να...
βάλει φωτιά σε βαγόνι στην ανατολική Ελβετία, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε στους επιβάτες του, με αποτέλεσμα επτά τραυματίες -εκ των οποίων ο ένας είναι ο δράστης.

Οι άλλοι τραυματίες είναι δύο ανήλικοι -ένα αγόρι κι ένα κορίτσι 17 ετών- ένας άνδρας 50 ετών, δύο γυναίκες, 34 και 43 ετών, και ένα παιδί 6 χρονών, που φέρουν είτε εγκαύματα είτε τραύματα από το μαχαίρι του δράστη.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα, ανάμεσα τους και ο δράστης. Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή τριών ελικοπτέρων.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Σάλεζ, στο καντόνι του Σεν Γκάλεν. Θυμίζει μάλιστα έντονα το επεισόδιο της 19ης Ιουλίου στη Γερμανία, όταν νεαρός Αφγανός επιτέθηκε σε επιβάτες τρένου με τσεκούρι και μαχαίρι, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Είναι όμως άγνωστο εάν ο δράστης του σημερινού αιματηρού περιστατικού στην Ελβετία συνδέεται με κάποιον τρόπο με τους τζιχαντιστές, πέρα από το γεγονός ότι ο τρόπος που έδρασε, θυμίζει ανάλογες πρακτικές.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: