Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ της Τουρκίας στην Ελλάδα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

greece turkey.medium

Σε Τσίπρα και Παυλόπουλο

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο κατά την επίσκεψη του αρμένιου προέδρου Σερζ Σαρκισιάν, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει αιχμηρά ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά «το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας», η οποία «αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα [...] εναντίον της Τουρκικής ταυτότητας».

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας:...


Οι εν λόγω δηλώσεις [σ.σ. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων] είναι αποτέλεσμα μίας παθητικής νοοτροπίας που αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ της Ελλάδας και της Αρμενίας είναι χτισμένες πάνω στην κοινή έχθρα και σε συκοφαντικούς ισχυρισμούς κατά της τουρκικής ταυτότητας. Ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός δεν θα δώσει έρεισμα σε όσους φέρνουν στο προσκήνιο με κάθε ευκαιρία μία ανάγνωση της ιστορίας που είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα, που είναι μονομερής και εμμονική. 

Όλα αυτά την ώρα που στις Βρυξέλλες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό, έπειτα και από τις μεγάλες απαιτήσεις που εγείρει η Άγκυρα για να συναινέσει στη συμφωνία. Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε βρεθεί στη Σμύρνη για διμερείς συνομιλίες με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: