Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Άνθιμος για προσφυγικο: Οι Βυζαντινοί έστηναν τοίχοι εμείς κοιτάμε μόνο αν θα φάνε φασόλια και ρέγκα; Για ομόφυλα ζευγάρια: οι άνθρωποι σκυλιά δε γίνονται

Καυστικός για ακόμη μια φορά  μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Ε ήταν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Σχολίασε το προσφυγικό, το Μακεδονικό και το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.

“Όταν ο ΜΠουτάρης λέει τα Σκόπια Μακεδονία του λέω ότι κάνει λάθος” είπε ο κ. Άνθιμος
Για το προσφυγικό τόνισε πως...
ΔΕΝ υπάρχει  διάκριση. “Δε δίνουμε βοήθεια αναλόγως με το θρήσκευμα” τόνισε, αλλά εξέφρασε και τις ανησυχίες του.

“Η αγωνία μας είναι σε κατηγορία άλλων αξιών λόγω των ευαισθησιών της Βορείου Ελλάδος, αν πεινάνε και δεν έχουν φαγητό και μπορούμε να το δώσουμε θα το δώσουμε με όλην την ψυχή. Άλλο όμως να βοηθήσουμε για το φαγητό και άλλο να έχουμε στο νου μας τι ακριβώς γίνεται, Και τώρα έχουμε στη Θεσσαλονίκη 20 συσσίτια όποιος θέλει να πάει να φάει. Πρέπει από τη μια να φυλάγεσαι και από την άλλη να τους βοηθήσεις” επισήμανε.

Διευκρίνισε πως το στοιχείο της ανησυχίας στο οποίο αναφέρεται “είναι για μην πιαστούμε στον ύπνο”, ενώ εξέφρασε τη σιγουριά πως οι πολιτικοί έχουν χάσει τον ύπνο τους λέγοντας με νόημα: “Είναι αδύνατον να είναι κανείς πρωθυπουργός ή υπουργός Άμυνας και να μην έχει μέσα του το αίσθημα της ανησυχίας”

Για την κατάστααη στην Ειδομένη σχολίασε: “Δεν φανταζόμουν ποτέ οτι το κράτος θα επιχειρήσει ένα τέτοιο εγχείρημα. Είναι λάθος. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια ευαισθησία σε όλο το βορειοελλαδικό χώρο. Δεν μπορούμε να λέμε ότι θα φθάσουν στην Β. Ελλάδα 13.000 ξένοι” και συνέχισε με πυρά κατά της Ευρώπης:

“Οι ευρωπαϊκές χώρες και οι βαλκανικές χώρες πρέπει να επιτρέψουν τη διασπορά των προσφύγων σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο. Αν μείνουν τα πράγματα έτσι όπως είναι με κλειστούς τους δρόμους εμείς θα διαλυθούμε”

Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως η Τουρκία στέλνει έντονο μουσολυμανικό στοιχείο στη χώρα μας. “Οι μουσουlμάνοι που στέλνει η Τουρκία θα πάνε να βρούν τους δικούς τους στην Κομοτηνή, στη Ξάνθη, όχι στην Αλεξανδρούπολη. Την Αλεξανδρούπολη τη φροντίσαμε καλά τόσα χρόνια” είπε.
Συν τοις άλλοις ο κ. Άνθιμος εκτίμησε πως “Οι πρόσφυγες είναι χωρίς να το ξέρουν όργανα πολιτικής και διπλωματίας”, ενώ με νόημα συμπλήρωσε:  “Κάποτε οι Βυζαντινοί έστηναν τείχη εμείς θα κοιτάμε μόνο αν θα φάνε φασόλια και ρέγκα; ”

Σε ερώτημα για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων απάντησε “οι άνθρωποι σκυλιά δε γίνονται”, ενώ  τέλος χαρακτήρισε “προσφιλή μας ομάδα στη Θεσσαλονίκη καιτη Μακεδονία” τον ΠΑΟΚ και εξέφρασε την ελπίδα να δείξει τις παλιές δόξες του…

ekklisiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: