Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Η ΜΚΟ του Σόρος πίσω από το μπάχαλο με τους μετανάστες και με την ανοχή του ΣΎΡΙΖΑ

Tις απόψεις και ιδέες τους δισεκατομμυριούχου αμερικανοεβραίου κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές, τις γνωρίζουμε λίγο πολύ, δεν τις κρύβει


Τις ξέρουν φυσικά και όλοι οι πολιτικοί μας, άσχετο αν το παίζουν τουμπεκί. . Όμως όταν ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν κατηγορούσε τον Σόρος ότι είναι ένα εξέχον μέλος του κύκλου των “ακτιβιστών” που προσπαθούν...
να υπονομεύσουν τα ευρωπαϊκά έθνη με την υποστήριξη των προσφύγων με κατεύθυνση προς την ήπειρο από τη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής η κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ καλούσε τους “ακτιβιστές” στην Ελλάδα.

Η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας είναι σχεδόν άκυρη πλέον, λόγω του “μπλόκου” που μπαίνει στις επαναπροωθήσεις εξαιτίας τις βροχής αιτήσεων ασύλου των μεταναστών. Κοινή ομολογία πλέον όλων ότι «κάποιος» δασκαλεύει τους μετανάστες τι να κάνουν, τους οργανώνει διαδηλώσεις με πλακάτ που σίγουρα δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν μόνοι τους, μοιράζει φυλλάδια, τους λέει να μην πάνε στα καμπς και να επιμείνουν να ανοίξουν τα σύνορα για Ευρώπη.

Η Ελλάδα πληρώνει το αντίτιμο του σκοτεινού σχεδίου ενός διεστραμμένου μυαλού που λέγεται Τζορτζ Σόρος. Και η Ελληνική κυβέρνηση, που έχει αποδείξει τις καλές σχέσεις μαζί του, του κάνει όλα τα χατίρια.

Μπορεί ο ΟΗΕ και το ΔΝΤ να μιλούν για τις παγκόσμιες μεταναστευτικές ροές από δήθεν οικονομική πλευρά και πόσο αυτές θα ωφελήσουν τόσο τις ανεπτυγμένες χώρες που θα τους δεχτούν, όσο και τις τριτοκοσμικές απ’ όπου προέρχονται (Ατζέντα 21), ο Σόρος όμως, που είναι με το ένα πόδι στον τάφο και κρατιέται με διάφορες ιατρικές “φροντίδες” βιάζεται να δει το όνειρό του να παίρνει σάρκα και οστά: Την περαιτέρω διάλυση της Ε.Ε. και κύρια τον όποιο ευρωπαϊκό χαρακτήρα της έχει εναπομείνει από τις απανωτές βολές τις παγκοσμιοποίησης:
«Είμαι σε αντίθεση με τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις, δεν λειτουργούν και παραβιάζουν το νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς σύμβασης για τους πρόσφυγες. Υπάρχουν πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν είναι διατεθειμένες να τις δεχτούν εθελοντικά».

Οι “ύποπτες” ΜΚΟ, δηλαδή το Open Society Foundation του Σόρος

Ακούμε συνέχεια, “Να και φταίνε αυτές οι ύποπτες ΜΚΟ, να και κάτι εισαγγελικές έρευνες που ακούγονται κάθε τόσο”, ωστόσο το χρήμα του ΟΗΕ ρέει μέσω των ΜΚΟ. Και πόσο δύσκολο είναι να βρεις τι ρόλο βαράει η κάθε μια τους; Αποδεικνύεται τελικά puzzle όχι για “δεινούς λύτες”, αλλά για “τυφλούς λύτες” – κάντε τα στραβά μάτια.

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στο επίσημο σάιτ της εν λόγω ΜΚΟ του Σόρος, γραμμένο τον Επαμεινώνδα Φαρμάκη, στις 20 Οκτωβρίου 2015, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΣΎΡΙΖΑ:

An Effort to Assist Refugees Arriving on Greece’s Islands


Ποιος είναι ο κος Φαρμάκης που γράφει “μας κάλεσαν για βοήθεια” «the National Asylum Service and the First Reception Service—the Greek state agency for third-country nationals who cross borders—called for our support in this area.» Βρήκαμε πληροφορίες στο διαδίκυτο:

Επαμεινώνδας Φαρμάκης: Ο οικονομολόγος που συμβουλεύει φιλάνθρωπους ανά τον κόσμο

Αρκετούς μπορεί να ξενίσει η ιδιότητα που αναγράφεται στην επαγγελματική κάρτα του 43χρόνου Αθηναίου οικονομολόγου Επαμεινώνδα Φαρμάκη. Σύμβουλος Φιλάνθρωπων, σε απλά ελληνικά. Για την ακρίβεια του πράγματος ο κ. Φαρμάκης είναι επικεφαλής – με την διπλή ιδιότητα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου-  της elpis, μιας εταιρείας που διεκδικεί επίζηλη θέση σε μια καινούργια δυναμική αγορά, εκείνης της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε φορείς  που εκπροσωπούν ανά τον κόσμο το πρόσωπο της νέας φιλανθρωπίας, είτε πρόκειται για ιδιώτες, είτε για εταιρείες.
Ο κ. Φαρμάκης αν και με οικονομικές σπουδές – με πτυχίο (BSc) από το Washington and Lee University και MBA/MSFS από το Georgetown University- δεν είναι ούτε νέο πρόσωπο στην συγκεκριμένη αγορά, αλλά ούτε και βρέθηκε τυχαία εκεί. Για δεκαπέντε γεμάτα χρόνια – από το 1997 έως και το 2012- υπήρξε εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Σήμερα, εκτός από επικεφαλής της elpis είναι και διευθυντής του Προγράμματος Χρηματοδότησης ΜΚΟ, «Είμαστε όλοι Πολίτες» που υλοποιεί το Ίδρυμα Μποδοσάκη σε συνεργασία με τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).  Το πιο σημαντικό πάντως στοιχείο στο βιογραφικό του είναι ότι διαθέτει εικοσαετή εμπειρία στη διάθεση δωρεών και τη διαχείριση φιλανθρωπικών προγραμμάτων κάτι που πολύ εύκολα για εκείνον μεταφράζεται και σε νούμερα. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχει συνολικά διαχειριστεί δωρεές που ξεπερνούν το 1,1 δις ευρώ με αποδέκτες περισσότερες από 1.150 μη-κυβερνητικές οργανώσεις, στηρίζοντας 2.500 επιτυχημένα κοινωφελή προγράμματα σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως.
Επίσης είναι και σύζυγος της Αναστασίας Σακελλαρίου, που επελέγη επί Στουρνάρα να αναλάβει τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις 3 Φεβρουαρίου του 2013.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Ο κος Φαρμάκης παρουσιάζεται και ως επίσημος εκπρόσωπος της ΜΚΟ του Σόρος. Οι Financial Times γράφουν για τους πρόσφυγες που θέλει να επαναπρωοθήσει η Ελλάδα στην Τουρκία, οι οποίοι όμως αιτούνται ασύλου:

Greece prepares to return asylum seekers to Turkey


Μεταναστοπατέρας και υπερασπιστής των δικαιωμάτων των μεταναστών, ακόμα κι όταν αυτοί κρίνονται ότι δεν δικαιούνται ασύλου και πρέπει να γυρίσουν στην Τουρκία. Άνθρωπος που δουλεύει αποκλειστικά με την ελίτ -ξένη και ντόπια- και τώρα εκπροσωπεί τα “συμφέροντα” του Σόρος και όχι φυσικά των μεταναστών, όπως παρουσιάζεται.

Και είναι τελικά για την κυβέρνηση τόσο δύσκολο, μα τόσο δύσκολο να δει ποιοι είναι οι διδάσκαλοι και καθοδηγητές των μεταναστών. Μέχρι και ο Μητροπολίτης  Πειραιώς Σεραφείμ έκραξε την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να προσκληθεί ο Πάπας Φραγκίσκος στη Λέσβο, λέγοντας ότι είναι «Παρακολουθήματα του Σόρος Πάπας και Πατριάρχης». 

Το σημερινό σόου περιείχε μετανάστη έξαλλο να σηκώνει βρέφος (όχι δικό του) και να ετοιμάζεται να το πετάξει προς… κάποια αόριστη κατεύθυνση. Κάθε μέρα επεισόδια και σκηνές απείρου κάλους που ήδη έχουν αρχίσει να κλονίζουν τις ήδη κλονισμένες και ταλαιπωρημένες κοινωνίες της Ελλάδας και να διχάζουν τον πληθυσμό της.
Με υπογραφή…

Soros!

και την ανοχή της κυβέρνησης…

nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: