Σάββατο 9 Απριλίου 2016

H COSMOTE, τα παιδάκια και τα ρομποτάκια

H νέα γενιά όχι μόνο κινδυνεύει, αλλά κινδυνεύει από τον ίδιο της τον εαυτό…


Ο ύπουλος τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα αγγίζει το όρια σατανικής σκέψης. Όχι μόνο οι πολίτες δεν έχουν αρκετή και σωστή ενημέρωση, αλλά όλα που είναι σε βάρος τους προβάλλονται ως “καινοτόμα” και ” προοδευτικά” και “ελπιδοφόρα”.

Συμβαίνει συνέχεια, συμβαίνει με διάρκεια κι όμως… ακόμα το κόλπο πιάνει...


Ρομποτική. Ο μέγας επερχόμενος κίνδυνος που, όπως λένε πολλοί αναλυτές, ίσως σημάνει και το τέλος της Ανθρωπότητας, ή στην καλύτερη περίπτωση της, η δραματική μείωση πληθυσμών.
Η Γερμανική εταιρεία COSMOTE στηρίζοντας τον διαγωνισμό του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού WRO Hellas, ανέδειξαν τους νέους νικητές του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά δημοτικού.

50 ομάδες παιδιών δημοτικού, από όλη την Ελλάδα έφτασαν στον τελικό, την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα Robotakia από τη Γλυφάδα, κατασκευάζοντας ένα τηλεσκόπιο βαρυτικών κυμάτων και ένα διαστημόπλοιο το οποίο ακολουθεί το μονοπάτι προς τον Σείριο, το GraviNav 11. Στη δεύτερη θέση, η ομάδα TriRoboNauts από τα Τρίκαλα, κατασκεύασε μια διαστημική βάση στον πλανήτη Άρη, ενώ η ομάδα Rοbofantasy από την Καλαμάτα, βρέθηκε στην τρίτη θέση, με ένα διαστημικό όχημα, που συνέλεγε ορυκτά από τον Άρη. 

Θα ήθελα να ήξερα, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς που συμμετέχουν στο διαγωνισμό και καθοδηγούν κι ενθαρρύνουν τα παιδάκια, πόσο ενημερωμένοι είναι; Πόσο έχουν ακούσει εκ στόματος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ότι στο άμεσο μέλλον, την 5ετία που μας έρχεται θα χαθούν 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας εξ αιτίας των ρομπότ;

Πως φαντάζονται τη μελλοντική κοινωνία με τα ρομπότ «να μας υπηρετούν» και οι άνθρωποι να κάνουν ποια ακριβώς δουλειά; Ακόμα κι αν κάποια εξασφαλίσουν μέσα στον οικονομικό και κοινωνικό Αρμαγεδδώνα της ανεργίας και αστάθειας κάποια θέση σε μια τεχνική εταιρεία, πόσο όμορφη θα είναι η ζωή τους, με έναν Big Brother παντού και με υψηλά μέτρα ασφαλείας;

Γιατί οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν στα επόμενα 5 χρόνια θα είναι πολλοί περισσότερες από 5 εκατ. και ακόμα περισσότερες στα επόμενα 10 χρόνια, μέχρι ο εστιάτορας να καταλάβει ότι στο φουλ επανδρωμένο με ρομπότ εστιατόριο του δεν θα υπάρχει πια πελάτης. Γιατί τα ρομπότ δεν τρώνε ούτε πίτσα, ούτε μακαρονάδα, ούτε χάμπουργκερ. Τότε θα είναι αργά.

Και πως όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί που είναι και οι ίδιοι γονείς, μαζί με τους άλλους γονείς δεν έχουν μάθε να σκέφτονται; Γιατί τόση μανία για αποίκηση στον Άρη; Ποιος θα πάει εκεί; Σίγουρα όχι οι ίδιοι και τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους. Η ελίτ ψάχνει να βρει πλανήτη προσωρινής φυγής. Μόλις εξασφαλίσει ότι ο Άρης μπορεί να είναι φιλόξενος για ένα διάστημα, θα ρίξει πίσω της ένα παγκόσμιο θανατικό, παίρνοντας μαζί της τόσους όσους της χρειάζεται.

Γι’ αυτό και ψάχνουν τρόπους καλλιέργειας, επιβίωσης γρήγορης μετάβασης και επιστροφής. Τα εξασφάλισαν όλα αυτά; Τέλος. Τέλος των πληθυσμών. Τέλος των υπαλλήλων της COSMOTE, των μελών της ΜΚΟ, των εκπαιδευτικών, των παιδιών που τότε θα είναι γονείς άλλων παιδιών και των παππούδων που είναι οι σημερινοί γονείς που τα σέρνουν με χαρά στο διαγωνισμό.

Είναι οι ίδιοι γονείς που τα εμβολιάζουν, που πιστεύουν ακόμα τι τους λέει η ΤιΒι, που ακόμα προσπαθούν να επιλέξουν “σωστά” το επόμενο πολιτικό κόμμα για ένα καλύτερο μνημόνιο, που, μπορεί να έχουν τελειώσει ακόμα και πανεπιστήμιο, αλλά είναι αγράμματοι πολιτικά, άρα και εύκολα χειραγωγήσιμοι. Προσφέρουν στα παιδιά τους την ευκαιρία να κρατήσουν τα ίδια το φτυάρι που θα ανοίξει τον λάκκο τους, και καμαρώνουν για την ευφυΐα τους, την ευφυΐα που θα δουλέψει υπέρ της παγκόσμιας ελίτ και εναντίον των ίδιων και συνανθρώπων τους.

Η WRO Hellas και η LEGO

H WRO Hellas, που είναι παράρτημα της παγκόσμιας WRO, είναι δημιούργημα της LEGO για παγκόσμιους διαγωνισμούς ρομποτικής με την συμμετοχή παιδιών. Τα ανήλικα παιδάκια, παίζοντας LEGO εξοικειώνονται στην ιδέα της ρομποτικής και συμμετέχουν ενεργά. Κι αυτό είναι ένα καλό δόλωμα. Μόνο που δεν τσιμπάει μόνο παιδάκια, αλλά και φιλόδοξους γονείς που έχουν μάθει να εμπιστεύονται το σύστημα, παρά τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η… «αισθητική» της LEGO, το «εκπαιδευτικό» παιγνίδι για παιδιά:

Δεν υπάρχουν σχόλια: