Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ρωσία: Εθνικιστές προτείνουν το κράτος να αγοράζει τα μωρά των γυναικών που επιθυμούν έκτρωση

Το ρωσικό  εθνικιστικό κόμμα LDPR έχει συντάξει ένα νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι γυναίκες που αρνούνται να υποβληθούν σε άμβλωση να παραδίδουν το νεογέννητο μωρό τους στο κράτος λαμβάνοντας εφάπαξ χρηματική αποζημίωση περίπου $ 3.700

Το μέτρο αυτό θα επιτρέψει...
στο κράτος «την ενίσχυση της γεννητικότητας και θα δώσει σε αυτά τα παιδιά που ήταν καταδικασμένα να πεθάνουν πριν γεννηθούν, μια ευκαιρία για να ζήσουν», ισχυρίζονται οι συντάκτες του νομοσχεδίου.

«Επί του παρόντος, μόνο το 20 τοις εκατό των γυναικών που θέλουν έκτρωση εγκαταλείψουν την πρόθεσή τους. Χρηματικό κίνητρο θα μπορούσε να βοηθήσει να βελτιώσει σημαντικά το ποσοστό αυτό», δήλωσε ο βουλευτής Aleksandr Sherin.

Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι, προκειμένου να λάβει τα χρήματα, μια έγκυος γυναίκα θα πρέπει να προσκομίσει στις αρχές με μια σειρά από έγγραφα, όπως το διαβατήριό της, πιστοποιητικό γιατρού για πόσο προχωρημένη είναι η εγκυμοσύνη της είναι και η ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να γεννήσει. Θα πρέπει επίσης να υπάρχει μια ειδική βεβαίωση ότι δεν θα προβεί σε άμβλωση, πιστοποιημένη από τους γιατρούς.

Το προτεινόμενο ποσό της αποζημίωσης είναι 250.000 ρούβλια (περίπου $ 3.700), αλλά το νομοσχέδιο προτείνει ότι θα πρέπει να υπολογίζεται εκ νέου κάθε χρόνο σύμφωνα με τον πληθωρισμό. Το νομοσχέδιο ξεκαθαρίζει χωριστά ότι καμία κυβερνητική υπηρεσία ή υπάλληλος δεν μπορεί να ζητήσει από τις γυναίκες πως θα ξοδέψουν το ποσό αυτό.

Σύμφωνα με προκαταρκτικούς υπολογισμούς του Sherin, ο εκτιμώμενος αριθμός των γυναικών που θα αποδεχθούν την προσφορά είναι μεταξύ 150.000 και 200.000, πράγμα που σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός του έργου δεν θα υπερβαίνει τα 50 δισεκατομμύρια ρούβλια ετησίως (περίπου 745 εκατ $).

Η πρόταση δεν έχει ακόμη περάσει από την Κρατική Δούμα.

www.i-gata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: