Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Νέα Καρβάλη (ν. Καβάλας). Στο στόχαστρο και οι τουρκόφωνοι Καππαδόκες

Πριν από τρία χρόνια (Δεκέμβριος 2012, φ.58) είχαμε επισημάνει την τουρκική διείσδυση στην Καβάλα (ανάδειξη Ιμαρέτ, επισκέψεις Νταβούτογλου και άλλων αξιωματούχων, χορηγίες της Turkish Airlines, αδελφοποιήσεις δήμων και … μασονικής στοάς με αντίστοιχους τουρκικούς κτλ).

Πρόσφατα γράψαμε και για την...
  ..…τουρκοποίηση των κουραμπιέδων και άλλα θλιβερά. Τελευταία, προσπάθεια για την ανάδειξη του Οθωμανικού χαρακτήρα της πόλης συναντάμε μέσα απ’ την αναστήλωση του Οθωμανικού μεντρεσέ του Χατζή Αλή Πασά δίπλα στις Καμάρες (παλιό υδραγωγείο). Πέραν τούτου όμως, η Τουρκία χρησιμοποιεί και την ήδη πετυχημένη τακτική της διείσδυσης της τουρκικής γλώσσας, είτε με την μορφή επιγραφών, είτε με τη χρήση της γλώσσας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις με σκοπό την εκ του μηδενός εμφάνιση του τουρκικού πολιτισμικού στοιχείου.

Πρόσφατα, μας κατήγγειλαν ότι σε κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης στονανηφορικό δρόμο που οδηγεί στο σπίτι του Μωχάμετ Άλι, πωλούνταιαναμνηστικά μετη φωτογραφία του σφαγέα του Ελληνισμού Μουσταφά Κεμάλ…

Ας μη ξεχνάμε και την ιταμή απαίτηση του τούρκου προξένου Κομοτηνής προς τη δήμαρχο Καβάλας κα Τσανάκα, να απομακρυνθεί η πινακίδα για την Κύπροστην είσοδο της πόλης.

Είναι γνωστό και το πρόσφατο παράδειγμα των Jumbo του Ιάσμου. Όπως φαίνεται αυτές οι επιδιώξεις του τουρκικού εθνικισμού βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στους αποχαυνωμένους νεοέλληνες.

zagalisa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: