Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Στη Μόσχα ξέρουν ότι Πρωτομαγιά θα έχουν λιακάδα γιατί… θα ψεκάσουν για να την έχουν!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρώσικη κυβέρνηση θα ψεκάσει τους ουρανούς για να εξασφαλίσει μια ηλιόλουστη μέρα. Μόνο που τώρα μαθαίνουμε το δικό τους κοκτέιλ ψεκασμών


Σύμφωνα με το Russia Beyond the Headlines, η Μόσχα θα έχει φέτος μια επιπλέον ηλιόλουστη μέρα. Η πόλη θα πληρώσει ένα σωρό ρούβλια για τον βομβαρδισμό νεφών, προκειμένου να δημιουργήσει τον τέλειο καιρό για την Άνοιξη και Εργατική Πρωτομαγιά, η οποία το 2016 συμπίπτει με το Ορθόδοξο Πάσχα.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των κρατικών προμηθειών, η Μόσχα έχει...
ανακοινώσει μια προσφορά για την προστασία του καιρού της πόλης, την 1η Μαΐου, 2016. Το μέγιστο κόστος της σύμβασης είναι 85.941.509 ρούβλια (1.320.000 $).

Η Μόσχα χρησιμοποιεί την Τροποποίηση Καιρού από τη σοβιετική εποχή και έχει ξοδέψει περισσότερα από $ 6 εκατομμύρια σε σποράς των νεφών το 2015. (Από πρόσφατη ρώσικη εταιρεία Τ.Κ.)

Οι σταθερές θερμοκρασίες και ο καθαρός ουρανός επιτυγχάνονται από ένα ειδικό αεροπλάνο που ψεκάζει ένα διάλυμα από “κόκκους διοξειδίου του άνθρακα, υγρό άζωτο, και ένα ειδικό τσιμέντο”.

Κι εμείς ξέραμε από τη δική μας ελληνική εταιρεία Τροποποίησης Καιρού, ότι το υλικό που χρησιμοποιείται είναι ξυρός πάγος και ιωδιούχος άργυρος. Βέβαια, αυτοί υποτίθεται ότι ψεκάζουν για να προκαλέσουν βροχή ή χιόνι ή να διαλύσουν το χαλάζι και όχι να στείλουν το νερό κάπου αλλού για να έχει λιακάδα!

Θα το “στείλουν” ή θα το εξαφανίσουν τελείως;

Η απάντηση που μας έχουν δώσει οι ειδικοί της εταιρίας Τροποποίησης Καιρού είναι  ότι η υγρασία δεν εξαφανίζεται στο πουθενά, ούτε δημιουργείται από το τίποτα. Απλά τροποποιείται σε μορφή ή μεταφέρεται. Που σημαίνει ότι αν η Μόσχα ήταν να έχει σύννεφα και βροχές αυτά τώρα θα πάνε σε κάποια άλλη γειτονική περιοχή, μαζί με τα υπάρχοντα, όπου μπορεί να ρίξει και καντάρια.

Με λίγα λόγια, η Τροποποίηση Καιρού σε μικρή κλίμακα γίνεται φανερά και χωρίς ντροπή, ενώ η άλλη, της μεγάλης κλίμακας με τους ευρείς χημικούς αεροψεκασμούς και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, γίνεται στα μουλωχτά και επίσης χωρίς ντροπή.

Και όλο αυτό το κόστος, φανερό και κρυφό, βγαίνει από τις τσεπούλες των φορολογουμένων για να κάνουν κάποιοι τα κέφια τους ή να επιβάλλουν τις πολιτικές τους. Για ρωτήστε και τους Μοσχοβίτες, πως θα ήθελαν να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά τους; Με περισσότερο φαγητό και ας βρέχει ή με ήλιο και λιγότερο φαγητό, για να κάνουν κάποιοι μεγαλομανείς τις μεγαλειώδεις παρελάσεις τους;

Και για ξαναρωτήστε τους, αλλά ρωτήστε και τον εαυτό σας, είναι ΟΚ να σας ρίχνουν αυτά τα υλικά από τον ουρανό για τον ένα ή άλλο λόγο; Είναι ΟΚ μετά η φύση να τα έχει παίξει; Είναι ΟΚ κάποιοι να το παίζουν θεοί και ημίθεοι;

Και είναι ΟΚ να μην σου καίγεται καρφί; Κάπως έτσι σταύρωσαν και τον Χριστό. Δεν τον σταύρωσαν “οι Εβραίοι”, τον σταύρωσαν “οι Αδιάφοροι”

nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: