Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ψηφίζουν μέτρα αλλά… δεν ακούγονται!

Πίεση Τσίπρα προς τους βουλευτές του την ώρα που οι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι του προσφέρουν χείρα βοηθείας

Ο πρωθυπουργός έφερε άρον-άρον στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να ψηφιστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο το ασφαλιστικό, παρά τις αντιδράσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης και των εργατικών συνδικάτων που κήρυξαν 48ωρη απεργία.

«Αρωγοί» του οι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι που έσπευσαν...
να προσφέρουν χείρα βοηθείας στο Μέγαρο Μαξίμου επιβάλλοντας διήμερο σιωπητήριο στα Μέσα Ενημέρωσης!

Σήμερα και αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών αποφάσισαν να μην κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα και να μην μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, απαλλάσσοντας την κυβέρνηση από την ενοχλητική κριτική και την γενικευμένη αποδοκιμασία.

Ποιο Πάσχα;

«Από το Πάσχα θα αρχίσει η ανάκαμψη», προέβλεπε πριν από λίγο καιρό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο εταίρος του στην εξουσία δήλωνε ότι «το Πάσχα ή λίγες ημέρες μετά η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο όπως η Κύπρος». 

Ο υπουργός Οικονομικών πάλι, Ευκλείδης Τσακαλώτος πιο ρεαλιστής έλεγε ότι αν η αξιολόγηση φθάσει μέχρι το Μάιο τότε καήκαμε. Φυσικά η ανάκαμψη δεν ήλθε και τώρα η κυβέρνηση τρέχει κυριολεκτικά να κλείσει την αξιολόγηση μέχρι το τέλος Ιουνίου υπογράφοντας το τέταρτο μνημόνιο, είτε θα είναι με συγκεκριμενοποίηση των μέτρων των 3,5 δις που ζητά το ΔΝΤ, είτε θα είναι με μηχανισμό αυτόματης περικοπής δαπανών.

Ασφαλιστικό-λαιμητόμος

Η κίνηση να έρθει άρον-άρον το ασφαλιστικό στη Βουλή έχει διπλή στόχευση: αφενός δείχνει προθυμία προς τους εταίρους αφετέρου αποτελεί πίεση του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές του ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας και τον διασφαλίζει σε περίπτωση που το Eurogroup δεν πάει καλά, να μην υπάρξουν βουλευτές που θα πουν “δεν πάει άλλο”. 

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί στην ατζέντα του Eurogoup αναφέρεται ότι μεταρρυθμίσεις και χρέος «πρέπει να συνυπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση»  και να αποδεσμευθούν  νέες δόσεις. Πρόκειται προφανώς για μία κίνηση των Ευρωπαίων προς την πλευρά του ΔΝΤ που βάζει σαν όρο το χρέος προκειμένου να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. 

Και εφόσον το ΔΝΤ παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε το ΔΝΤ επιμένει και στην δέσμευση των μέτρων των 3,5 δις ευρώ.

Αλήθεια… πόσο μακριά είναι η Βόρειος Κορέα από την Ελλάδα;

 www.i-gata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: