Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Τελείωσαν οι κυβερνώντες στη συνείδηση του κόσμου

SAKORAFA TSIPRAS01
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών του. Τα όσα είπε η Σοφία Σακοράφα, προκάλεσαν ρίγη στην Κουμουνδούρου, αλλά και μια ανακοίνωση – ένδειξη απώλειας ψυχραιμίας. Και να και η παραίτηση της αριστερίστριας Κατριβάνου.

Και να και οι νέες βολές του Μανώλη Γλέζου. Και να και οι βολές του Μίκη Θεοδωράκη. Και να και τα όσα είπε ο μέντορας του πρωθυπουργού (και δέκτης της αχαριστίας του) Αλέκος Αλαβάνος για τον Αλέξη Τσίπρα. Πολύ μπινελίκι πέφτει, πολύ όμως. Και ο αριστερός φερετζές του ΣΥΡΙΖΑ, κουρελιάστηκε, δεν φοριέται πια...


ΑΡΓΑ ΠΙΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟΥ

Ο τύπος λοιπόν που μας φόρτωσε τον Αλέξη Τσίπρα, ο Αλέκος Αλαβάνος, λέει μεταξύ άλλων τα κάτωθι για το πάλαι ποτέ «καμάρι» του, που τον «άδειασε»: «Ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Δρίτσας,  ο Δραγασάκης, ο Σταθάκης δεν έχουν να δώσουν πολιτικό λόγο μόνο για τις άθλιες πράξεις τους, αλλά είναι υπόλογοι στη δικαιοσύνη για ιδιοτελή παραβίαση του ίδιου του Συντάγματος…

Ελπίζω ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας θα κινηθούν άμεσα δικαστικά σε βάρος του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών». Και ποιος ανέδειξε Αλέκο Αλαβάνο τον Αλέξη Τσίπρα; Γιατί η κοινωνία να είναι σήμερα έκθετη στα «λάθη» όλων σας; Γιατί πρέπει συνεχώς να πληρώνουμε τον λογαριασμό της εθνομηδενιστικής αριστεράς; Έχετε αναρωτηθεί γιατί ο αριστερός μπαξές παράγει μόνο τυχοδιώκτες;

Φυσικά, δεν περιμένουμε απάντηση… Διότι δεν θα τη δώσετε. Πάλι καλά που η αριστερά και ο εθνομηδενισμός & διεθνισμός τελειώνουν στη συνείδηση του κόσμου, είναι και αυτό ένα κέρδος για την κοινωνία, που πρέπει να μάθει να σκέπτεται και πάλι πατριωτικά. Υπενθυμίζουμε μόνο τα όσα είπε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος φυσικά έχει περάσει (για να μην ξεχνιόμαστε) από όλα τα ιστορικά κόμματα του κοινοβουλίου και έχει και αυτός μεγάλη ευθύνη: «Το γεγονός ότι σήμερα έχει καθίσει στην πλάτη μας ένα αριστεροδεξιό πολιτικό μόρφωμα συντριπτικής εκλογικής και λαϊκής μειοψηφίας, το οποίο υπακούοντας στις εντολές των ξένων καταστρέφει το παρόν και το μέλλον της χώρας μας αδίστακτα, άβουλα, υπεροπτικά και χωρίς ντροπή και έχοντας -όπως φαίνεται- συνείδηση, δηλαδή γνωρίζοντας απολύτως το κακό που προκαλεί, το γεγονός αυτό βασίζεται πάνω σε μια  πρωτοφανή στρέβλωση της κοινοβουλευτικής τάξης… Πρόκειται δηλαδή για ένα τερατούργημα, έργο του σάπιου πολιτικού μας συστήματος με το οποίο κάποιοι καταπατούν την θέληση του ελληνικού λαού, φορώντας το ένδυμα μιας κουρελιασμένης νομιμότητας».

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Φυσικά, κάποιοι αποσιωπούν τα παραπάνω. Αλλά, η πλειοψηφία των πολιτών τα ακούει. Η άθλια συγκυβέρνηση – παρωδία, έχει χάσει οποιαδήποτε νομιμοποίηση. Είναι τέτοια η μπόχα που αναδίδουν οι «αποφάσεις» τους, που τις κράζουν… οι ίδιοι (!), αντιλαμβανόμενοι ότι ο κόσμος «βράζει»!

Ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη Σύρο, είπε τα εξής αμίμητα για τα… έργα της συγκυβέρνησης: «Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πω ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή». Είναι σαφές ότι άρχισαν να αντιλαμβάνονται τι λέει ο κόσμος για αυτούς και προσπαθούν να δικαιολογηθούν. Ο δε επικεφαλής των ΑΝΕΛ, που μιλούσε στο παρελθόν συνεχώς για «κόκκινες γραμμές», βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση.

Ίσως να κατάλαβαν όλοι αυτοί ότι πλησιάζει η ώρα του λογαριασμού, ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν για το ότι έφεραν τον τόπο στο χείλος του γκρεμού, ακυρώνοντας προσπάθειες δεκαετιών και υπονομεύοντας το μέλλον της πατρίδας και των επερχόμενων γενεών. Και η τιμωρία τους για τα αμέτρητα πραξικοπήματά τους, θα είναι πολύ σκληρή. Διότι δηλητηρίασαν τον πολιτικό βίο, διότι πρόδωσαν την ιερή γη μας, διότι βεβήλωσαν τη μνήμη των πεσόντων μας, διότι μας μάτωσαν όλους, μόνο και μόνο για να διορίζουν Καρανίκες και να αποχρωματίζουν θρησκευτικά και εθνικά την χώρα.

Nίκος Χιδίρογλου
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: