Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Αδειάζουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ οι πάντες


mario centeno

Νομίζουν πως μπορούν να ταΐζουν σανό τους πολίτες. Τους φέρονται με περιφρόνηση, νομίζοντας πως μπορούν να τους κοροϊδεύουν συνεχώς. Βάζουν ψέματα στο στόμα ξένων πολιτικών (το έκαναν με τον Μάριο Σοάρες προ καιρού, λέγοντας πως είπε πράγματα για το ΠΑΣΟΚ που φυσικά ποτέ δεν είπε ο πολύπειρος Πορτογάλος πολιτικός), αποκρύπτουν ειδήσεις, όπως τα όσα είπε στις 9 Μαΐου από τις Βρυξέλες (και μετέδωσε αμέσως το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων Agência Lusa) ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο κατά μιας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος και εξακολουθούν να προσπαθούν να χειραγωγήσουν την ενημέρωση...


Για να δούμε όμως τι είπε τότε ο Πορτογάλος υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση αν η χώρα του θα μπορούσε να εγκρίνει αλλά και να επωφεληθεί από το αίτημα της Αθήνας για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας: «Είναι καιρός εμείς να συγκεντρωθούμε στις υποχρεώσεις μας, στο εθνικό πλαίσιο – στο κοινοβούλιο και με τους Πορτογάλους και μαζί με την Ευρώπη. 

Έχουμε παρουσιάσει ένα πρόγραμμα σταθερότητας που θέλουμε να εκπληρώσουμε, που έρχεται σε συνέχεια εκείνου που αποτελούσε στόχο μας τον οποίο θεσπίσαμε στον προϋπολογισμό του κράτους το 2016. Η πορτογαλική κυβέρνηση γνωρίζει καλά την ακρίβεια και την απαίτηση τις οποίες πρέπει να ενσωματώσει στη δράση της και σε αυτό το δρόμο θέλουμε να πατήσουμε». Και ήρθε και η συνέντευξη του Σεντένο στην γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», όπου είπε τα ίδια, για να πέσει το προπέτασμα καπνού που έριξε στις 9 Μαΐου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μετά την εκτέλεση του μνημονίου η οποιαδήποτε συζήτηση για την αναδιάρθρωση, ήταν το μήνυμα. Και στο Μέγαρο Μαξίμου, έψαχναν για τα ψέματα της επομένης…

Και πάντα, ό,τι κάνουν οι της εθνομηδενιστικής συγκυβέρνησης - παρωδία, το κάνουν με ιδιαίτερα βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα. Τους ενδιαφέρει μόνο η επόμενη μέρα… Κανένας στρατηγικός σχεδιασμός, καμία πρόνοια για το αύριο της πατρίδας και των επερχόμενων γενεών. Και ποιος να κάνει στρατηγικό σχεδιασμό; Ο αντιρρησίας συνείδησης Καρανίκας; Εδώ γελάμε. Και ο κυβερνητικός θίασος συνεχίζει να γκρεμίζει τα πάντα, διαλύοντας τις υπάρχουσες υποδομές, μεριμνώντας μόνο για την επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία στέλνουν SOS και ζωές τίθενται σε κίνδυνο, ενώ οι ασθενείς με χρόνιες ασθένειες αναζητούν τα φάρμακά τους. Και φυσικά, όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο, ελέω των τυχοδιωκτικών πολιτικών της συγκυβέρνησης - παρωδία. Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας όπου να έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος. Ούτε ένας. Αντίθετα, παντού είναι εμφανή τα σημάδια κατάρρευσης, της ανικανότητας και της προδοσίας. Για εθνομηδενιστική συγκυβέρνηση μιλάμε άλλωστε… Και άντε να δούμε τώρα πώς θα πετύχουν ο,τιδήποτε στις 24 Μαΐου, για να έρθουμε σε αυτά που προηγούνται κατά πολύ της όποιας έναρξης συζήτησης για το χρέος.

Ο Ντάισελμπλουμ, τον οποίο κορόιδευαν στις αρχές του 2015 οι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι ακόμα εκεί, ενώ ο Βαρουφάκης κάνει «αποκαλύψεις», προκαλώντας ζημιές, εκθέτοντας τους πρώην «συντρόφους» του και φυσικά, αναδεικνύοντας τον μηδενισμό του… Και φυσικά, κάθε μέρα που περνά κι ένας άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος βγαίνει να πει ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίμησε να αυξήσει τους φόρους – χωρίς κάτι τέτοιο να της έχει ζητηθεί – αντί να μειώσει τις κρατικές δαπάνες. Φυσικά, στην Κουμουνδούρου ουδείς επιθυμεί να δει το μισθό του Καρανίκα και του στρατού των αριστεριστών μετακλητών που έχουν κατακλύσει τα υπουργεία, να μειώνεται.

Για κακή τύχη της συγκυβέρνησης των τυχοδιωκτών και κουτοπόνηρων, κάποιοι μιλάμε και πορτογαλικά και άλλες γλώσσες. Ίσως θα ήταν καλό να τους πει κάποιος στο Μέγαρο Μαξίμου ότι η πληροφορία δεν ελέγχεται σήμερα και να αφήσουν κατά μέρος τα ελεεινά και ανήθικα κόλπα τους για τη φορολόγηση του διαδικτύου και της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, που μακροπρόθεσμο στόχο έχουν να καταστήσουν δυσχερέστερη την επικοινωνία και την πρόσβαση στην πληροφορία… Δεν θα περάσουν οι ολοκληρωτικού τύπου πολιτικές.

Ο αριστερισμός και η καφρίλα που εκπέμπουν οι πολιτικές τους, δεν θα τους πάνε πουθενά και θα τους καταστήσουν μισητούς στην πλειοψηφία των πολιτών, όπως ήδη συμβαίνει και δη σε μεγάλη κλίμακα, αν κρίνουμε από τον τρόπο με τον οποίο οι τοπικές κοινωνίες υποδέχονται τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν πέσει με τα μούτρα στη μάσα.

Ο κόσμος δεν βλέπει με καλό μάτι την υπονόμευση της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αντιλαμβάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κρυπτόμενοι ΑΝΕΛ είχαν κρυφή – αντεθνική - ατζέντα, ότι στόχος των κυβερνώντων είναι οι ελευθερίες μας και η αντικατάστασή τους με τον χειρότερο ζυγό που μπορεί να υποστεί άνθρωπος, την ελευθεριότητα και η αντικατάσταση του αστικού κοινοβουλευτικού μας συστήματος, με ένα καθεστώς λαοκρατίας.

Που όμως δεν τους βγαίνει, καθώς ο κόσμος, όπου τους βλέπει, αντιδρά πολύ οργισμένα. Και η απόπειρα των ΣΥΡΙΖΑίων και των αμοραλιστών συμμάχων τους να μετατρέψουν τη χώρα μας σε Βενεζουέλα της Ευρώπης, ευτυχώς δεν θα έχει καμία τύχη. Καμία απολύτως. Και αν υπάρχει ένα καλό στην όλη αυτή ιστορία, είναι ότι η αριστερά στην Ελλάδα, θα τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα. Και ο τόπος θα σωθεί από κάποιους που όχι μόνο τον αιματοκύλησαν στο παρελθόν, αλλά συνέχισαν να υπονομεύουν τη διαδρομή του, «ναρκοθετώντας» τα πάντα.

Νίκος Χιδίρογλου
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: