Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Κινητοποίηση στον δεξιό χώρο

nea dexia
«Τα πρώτα βήματα του Φαήλου Κρανιδιώτη με τη Νέα Δεξιά, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι, με τη στρατηγική και χρονική στόχευση του εγχειρήματός του, ο μαχητικός δικηγόρος… κλέβει εκκλησία, στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Με προσεκτικές κινήσεις, τόσο αναφορικά με την προετοιμασία και ανακοίνωση του νέου κόμματος, όσο και με επικοινωνιακές πινελιές, με κερασάκι στη σχέτικη τούρτα το…
εύγλωττο έμβλημα με τον αετό, ο Φαήλος Κρανιδιώτης κατάφερε να γίνει θέμα συζήτησης στον χώρο της Κεντροδεξιάς».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στο ysterografa.gr, ένα mainstream ειδησεογραφικό site, το οποίο ασχολείται ιδιαιτέρως με τα θέμα της Δεξιάς στην χώρα και το οποίο έχει κρατήσει αρκετά φιλική στάση έναντι της νέας προσπάθειας του Φαήλου Κρανιδιώτη. Και παρόλο που σε αρκετά σημεία τα λόγια εκφράζουν την αλήθεια, καθώς είναι αρκετά πρωτότυπο το να ασχολούνται τα μήντια για αρκετές ημέρες με ένα νέο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, του οποίου δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε τα ονόματα των στελεχών του, χάνει ένα ουσιαστικό κομμάτι.

Ότι η κίνηση του Φαήλου Κρανιδιώτη θα έχει πολυδιάστατες επιπτώσεις σε ολόκληρη την Δεξιά, πυροδοτώντας έναν ανταγωνισμό μεταξύ αυτών που θα θελήσουν να την εκφράσουν. Από την Χρυσή Αυγή έως την Νέα Δημοκρατία θα προκύψει η ανάγκη να ακουστούν φωνές οι οποίες είχαν – για διαφορετικούς λόγους στην κάθε περίπτωση – σιγήσει.

Στην μεν Χρυσή Αυγή διότι η αφιλονίκητη ηγεμονία της σε συνδυασμό με το συστημικό “στρίμωγμα” είχαν επιβάλλει “ρίξιμο των τόνων” και στην δε Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να μην πάει την βάρκα τόσο... κέντρο όσο θα ήθελε, προκειμένου να μην χάσει περαιτέρω ψήφους. 

Το ίδιο ισχύει και για την Εθνική Ενότητα φυσικά του Γ. Καρατζαφέρη και Τ. Μπαλτάκου, η οποία δεν θα μπορεί πλέον να αναμένει κάποιο “ώριμο φρούτο” από απογοητευμένους των δύο προηγουμένων κομμάτων αλλά θα πρέπει να δώσει αγώνα για να καταφέρει να επιβιώσει έναντι του δυναμικού προφίλ του Φαήλου Κρανιδιώτη.

Υπ' αυτή την έννοια όποια και εάν είναι η κομματική προτίμηση του καθενός, σε όποιο κόμμα και εάν υπολογίζει, οποιεσδήποτε σκέψεις κάνει για τις προοπτικές του, θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος από αυτή την νέα παρουσία. Είναι άλλωστε γνωστό ότι στην πολιτική ο ανταγωνισμός μεταξύ χώρων είναι πολύ πιο δημιουργικός από θολές “ενότητες”, ειδικά όταν αυτές δεν γίνονται σε προγραμματικές αλλά σε προσωπικές βάσεις.

Δημήτρης Παπαγεωργίου
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: