Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Διάσημος ογκολόγος: Αυτά τα τρόφιμα καταπολεμούν τον καρκίνο [εικόνες]

Μια οποιαδήποτε διατροφή δεν προκαλεί ούτε θεραπεύει τον καρκίνο. Αλλά μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους, γιατί ορισμένα τρόφιμα, χάρη στις αντιοξειδωτικές τους δράσεις, προστατεύουν περισσότερο από άλλα.
Ο διάσημος ογκολόγος Νταβίντ Καγιάτ, διευθυντής σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, το Pitié-Salpêtrière του Παρισιού έγινε... περισσότερο γνωστός στο πλατύ κοινό από τη στιγμή που άρχισε να εξηγεί αναλυτικά τι πρέπει να τρώει και να μην τρώει κάποιος.
Αυτή είναι η λίστα των τροφίμων που προτείνει ότι πρέπει να τρώμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου:
  • Ρόδι
  • Πράσινο τσάι
  • Κουρκουμάς
  • Καφές
  • Ντομάτες
  • Αυγό και ψωμί ολικής
  • Μπρόκολο και λάχανο
  • Μικρά ψάρια, όπως σαρδέλες, σκουμπρί, γαύρος και ρέγγες
  • Κόκκινο κρασί με μέτρο
  • Προς αποφυγή: όλα τα τρόφιμα που έχουν παραψηθεί ή καεί
Ο ογκολόγος, μαζί με την σεφ Καρολίν Ροστάνγκ γράφει βιβλία διατροφής και προτείνει συγκεκριμένες συνταγές, πραγματικές λιχουδιές.
Μερικές από τις συνταγές του:
Μπρουσκέτα με ψωμί, άνιθο, αβοκάντο, γαρίδες ψητές, κάπαρη, ελαιόλαδο, λιαστή ντομάτα, ραπανάκι, ρόκα
Λεπτές φέτες μοσχάρι με μπρόκολο, φύτρες σόγιας, κρεμμύδι φρέσκο, λάιμ, κόλιανδρο φρέσκο, γκότζι, σουσάμι
Κέηκ με πράσινο τσάι Μάτσα
Ρόφημα από πατζάρια και ρόδι, ξύδι μπαλσάμικο, φινόκιο, λεμόνι, σχοινόπρασο
 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: