Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Πού κυβέρνησε η αριστερά χωρίς να εγκληματήσει;

aristera 0
Την ώρα που κάποιοι στην οικεία κεντροδεξιά κάνουν κεντρώα στροφή, προκειμένου να κερδίσουν τη… Δράση του 0,0% και το μικρό κοινό του φυλλορροούντος κόμματος Το Ποτάμι, ή τα βάζουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με τον δημοφιλέστατο στη χώρα του Βίκτωρ Ορμπάν, στην Ευρώπη η δεξιά στροφή είναι παραπάνω από ευδιάκριτη.

Τα αποτελέσματα στην Αυστρία, όπου πρώτευσε και μάλιστα με...
«αέρα» ο υποψήφιος της εθνικιστικής Δεξιάς, Νόρμπερτ Χόφερ, είναι ενδεικτικά. Στην Πολωνία, η δεξιά κυβέρνηση απαγόρευσε την αναφορά στον κομμουνισμό στους δημόσιους χώρους, ενώ ανάλογο κλίμα επικρατεί και στις Βαλτικές χώρες, αλλά και στην Τσεχία, στην Ουγγαρία και στη Σλοβακία.

Στην Πολωνία, σε εγκύκλιο που εξεδόθη, τονίζεται πως οι αρχές «δεν μπορούν να τιμούν ανθρώπους, οργανώσεις, γεγονότα και ημερομηνίες που συμβολίζουν τον κομμουνισμό ή οποιαδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς, είτε προάγουν το καθεστώς με άλλους τρόπους». Κι έχουν απόλυτο δίκιο, αν αναλογιστεί κανείς τι πέρασαν οι Πολωνοί εδώ και δεκαετίες.

ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ;

Κι εδώ, κάποιοι από τη ΝΔ μας λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι αριστερός, «ξεπλένοντας» έτσι την εγκληματική αριστερή ιδεολογία. Ας μας πουν λοιπόν αυτοί στη ΝΔ που κυβέρνησε στην υφήλιο η αριστερά, χωρίς να εγκληματήσει και να καταστρέψει… Λες και οι αντιλήψεις των νεοφιλελεύθερων, που τα έχουν βρει μια χαρά με την αριστερά στο πεδίο των κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και οι εκσυγχρονιστικές αντιλήψεις, έχουν επικρατήσει στη ΝΔ.

Και η τρύπα στα δεξιά της ΝΔ μεγαλώνει, ενώ δίδεται η εντύπωση πως για άλλη μια φορά, η κεντροδεξιά (που μόνο ως δεξιά δεν συμπεριφέρεται) αρνείται να δώσει την ιδεολογική μάχη. Η «κομιλφό» αντίληψη, απενεργοποιεί μεγάλο μέρος, δυστυχώς, της συντηρητικής παράταξης, η οποία έχει μάλιστα αρχίσει και αποκλίνει από τις αρχές του ΕΛΚ. Και αυτό, είναι θέμα χρόνου να επισημανθεί. Η ΝΔ ζει εδώ και χρόνια, μια τραγωδία σε πολλές φάσεις: συντηρητική βάση, φιλελεύθερη πολλές φορές – όχι πάντα, ο Αντώνης Σαμαράς είναι δεξιός – ηγεσία. Η δε αδυναμία των ανθρώπων της ΝΔ να αντιπολιτευτούν τον κατά τα άλλα παραπαίοντα και εθνομηδενιστικό ΣΥΡΙΖΑ και τους αμοραλιστές συμμάχους του, τους ΑΝΕΛ, είναι παραπάνω από εμφανής.

ΠΑΝΤΟΥ… ΔΕΞΙΑ

Στις μεγάλες χώρες της Ευρώπης, τα συντηρητικά κόμματα πρωτεύουν. Στην Ισπανία, το δεξιό Λαϊκό Κόμμα θα έρθει πρώτο, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, στις εκλογές της 26ης Ιουνίου. Στην Πορτογαλία, η Δεξιά πρώτευσε, άσχετα αν δεν κατέστη δυνατό να σχηματίσει κυβέρνηση και αυτή έπεσε στα χέρια της συμμαχίας Σοσιαλιστών – αριστεριστών – κομμουνιστών. Η άθροιση μειοψηφιών δεν συνιστά πλειοψηφία (όπως έλεγε κάποτε ο Μανώλης Δρεττάκης) και αυτό είναι βασική αρχή της Δημοκρατίας, όπως είναι βασική αρχή να μετέχει και στην κυβέρνηση το πρώτο κόμμα, αλλά άντε να το καταλάβουν αυτό οι «προοδευτικοί»…

Στη Βρετανία, κυριαρχούν οι Συντηρητικοί, με την ευρωσκεπτικιστική Δεξιά του Νάιτζελ Φάρατζ (UKIP) να ανεβαίνει συνεχώς. Στη Γαλλία, το μόνο σίγουρο είναι η κατάρρευση της αριστεράς, αστικής και ριζοσπαστικής και η άνοδος της αστικής Δεξιάς (με ηγέτη τον ΓΙΓΑΝΤΑ της πολιτικής Νικολά Σαρκοζί) και της εθνικιστικής (με επικεφαλής την Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου, που έχει βρει συνομιλητές στις τάξεις των Γάλλων αστών) και η επικείμενη μάχη μεταξύ τους για την Προεδρία.

Τα δε κινήματα της «ταυτότητας», κερδίζουν εκεί συνεχώς έδαφος στις τάξεις της νεολαίας, που βλέπει το Ισλάμ και την αθρόα μετανάστευση, να απειλούν τα θεμέλια της γαλλικής κοινωνίας. Στην Γερμανία, οι Χριστιανοδημοκράτες, οι οποίοι τα έκαναν μούσκεμα στο μεταναστευτικό αλλά παραμένουν ισχυροί, απειλούνται από την ευρωσκεπτικιστική Δεξιά της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (Alternative für Deutschland - AfD), που ανεβαίνει συνεχώς, πλευροκοπώντας το CDU της Άνγκελα Μέρκελ από τα δεξιά. Τα δε πατριωτικά κινήματα τύπου PEDIGA (Πατριώτες Ευρωπαίοι Εναντίον της Ισλαμοποίησης της Δύσης), ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, καθώς η οργή που προκαλείται από την άρνηση των «προοδευτικών» να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών, εξοργίζει πολύ κόσμο.

ΤΑ «ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ» ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Δείτε πως αντέδρασε στη Γερμανία η αριστερά στο θέμα της επίθεσης κατά των γυναικών της Κολονίας, στη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς. Δείτε τι έκανε εδώ ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθώντας να «κουκουλώσει» το σκάνδαλο της σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών οι οποίες εργάζονταν στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, δείτε τι είπε περί σεξουαλικών περιπετειών» του δράστη διπλωματικού ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή. Η υποκρισία της «αριστεράς και της προόδου» δεν κρύβεται…

Παντού στη Γηραιά Ήπειρο, η παραδοσιοκρατία θριαμβεύει, οι άνθρωποι αναζητούν τις ρίζες τους, έχοντας απηυδήσει από την κοινωνική σαπίλα που έφεραν στις ζωές τους η πολιτική ορθότητα και η ελευθεριότητα. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μια πρωτοφανή δεξιά στροφή, που ουσιαστικά αποτελεί την άμυνα των Ευρωπαίων έναντι της επέλασης της πολιτικής ορθότητας, της πολυπολιτισμικότητας (για τις οποίες ουδείς ρωτήθηκε) και της γενικότερης κοινωνικής μηχανικής, που συμφέρει μόνο τους βιομήχανους. Οι οποίοι χρησιμοποιούν για τους σκοπούς τους, κυρίως τις κυβερνήσεις της αριστεράς…

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ

Ο δογματισμός, ήταν και παραμένει κακός σύμβουλος και οδηγεί σε ολισθηρές ατραπούς. Σε μια εποχή που το ριζοσπαστικό Ισλάμ επελαύνει, εκμεταλλευόμενο την ηθική έκπτωση της Δύσης, την κατάρρευση των κοινωνιών της αλλά και τις ελευθερίες μας (που όμως απαιτούν πολίτες με σεβασμό στις ουμανιστικές αρχές και τις αξίες της Ευρώπης), η «ανοχή» που είναι στοιχείο της νεοφιλελεύθερης αντίληψης ορισμένων, που επιμένουν σε τροτσκιστικής αντίληψης ιδεοληψίες «δικαιωματισμού» διώκοντας παράλληλα την Εκκλησία, ανοίγει συνεχώς Κερκόπορτες, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά μας αλλά και τα θεμέλια των Δημοκρατιών της Γηραιάς Ηπείρου.

Όποιος δεν τα αντιλαμβάνεται αυτά, είναι επικίνδυνος για την Ευρώπη και τροφοδοτεί τον ριζοσπαστισμό και τους διάφορους λαϊκιστές ένθεν και εκείθεν. Καλό θα ήταν κάποιοι στη Δύση να διαβάσουν τα βιβλία της Οριάνας Φαλάτσι και ιδιαίτερα το «Η οργή και η περηφάνια» (Γκοβόστης, Αθήνα 2003), που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ισλαμοποίηση της Ευρώπης.

Nίκος Χιδίρογλου
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: