Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Γιατί δεν θα κάνει πίσω ο Ολάντ στο εργασιακό;

hollande.28.5.708.jpgΟ Φρανσουά Ολάντ διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει, παρά τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις στη Γαλλία για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών

«Θα κρατήσω γερά», δήλωσε ο Ολάντ από την Ιαπωνία, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο των G7 και εξέφρασε τη στήριξή του στον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, διαπιστώνοντας πως...
το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας αποτελεί «μία καλή μεταρρύθμιση».

Την ίδια ώρα, η Γαλλία κινδυνεύει να βυθιστεί σε πλήρη παράλυση. Μετά τις κινητοποιήσεις της Πέμπτης σ’ όλην τη χώρα, που σταθερά συγκεντρώνουν μεγάλα πλήθη -(300.000 αυτήν τη φορά, σύμφωνα με τους διοργανωτές- και τις συγκρούσεις με την αστυνομία, οι οκτώ εργατικές/επαγγελματικές ενώσεις που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο απηύθυναν χθες κάλεσμα «για συνέχιση κι εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων».

«Βαλς παραιτήσου», «όχι στον εργατικό νόμο», ήταν μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών που είχαν αποκλείσει τις εγκαταστάσεις των δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαίου στη Ντονγκ, προτού διαλυθούν έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας.

Δεκαπέντε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις παραδόθηκαν ξανά σε χρήση έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας και χωρίς να υπάρξουν επεισόδια.

Γιατί ο Ολάντ δεν θα κάνει πίσω;

Γιατί Κομισιόν και ΔΝΤ του το ξεκαθάρισαν: Ή θα κάνεις από μόνος σου τις μεταρρυθμίσεις, ή θα μπεις σε μνημόνιο. Η γαλλική οικονομία “πάσχει” και παρόλο δεν υπάρχει μνημόνιο με το ΔΝΤ, αυτό δεν εμποδίζει την Λαγκάρντ και λοιπούς τεχνοκράτες να δίνουν οδηγίες στην κατά τα άλλα χώρα που γέννησε το Διαφωτισμό και τη διακήρυξη των “Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”.

Ο εκβιασμός είναι πλέον πανεύκολος: Βλέπε Ελλάδα. Ή θα κάνεις ό,τι σου λέμε, αλλιώς θα κάνεις παρέα στους Έλληνες.

Όταν ο Κώστας Καραμανλής, ήδη από το 2004, δεχόταν αντίστοιχες πιέσεις και εκβιασμούς από την ντόπια επιχειρηματική ελίτ και τις αγορές, εκείνος προτίμησε να παραδώσει τη χώρα στην Τρόικα και μάλιστα χωρίς να αναμιχθεί ο ίδιος – την έκανε πάσα στον ΓΑΠ, γνωρίζοντας ποια θα είναι η συνέχεια. Και τη συνέχεια, μέχρι σήμερα, την γνωρίζετε, φτάσαμε στον Τσίπρα που ήταν ο πλέον αποφασισμένος να το φτάσει μέχρι το τέρμα.
 
Η Παγκόσμια Ελίτ είναι πλέον ξεκάθαρη στα θέλω της: Για να επενδύσουμε θέλουμε συνθήκες Κίνας στα εργασιακά, αλλιώς ανάπτυξη γιοκ.

Αλλά η Κίνα πλέον το πάει ένα βήμα παραπέρα. Μετά από χρόνια δουλείας εργοστασιακών εργαζόμενων με εξαντλητικά 60ωρα εβδομαδιαίας εργασίας, μισθούς πείνας και απανωτές αυτοκτονίες, τώρα πρωτοστατεί στην «4η Βιομηχανική Επανάσταση» που κήρυξε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο φετινό Νταβός και έχει αρχίσει την αντικατάσταση της ανθρώπινης εργασίας με ρομπότ.

Διαβάστε αποκλειστικά στη Γάτα μας:
Η Foxconn, ένας σημαντικός κατασκευαστής των συσκευών της Apple και της Samsung, φέρεται να έχει απολύσει 60.000 εργαζόμενους σε ένα από τα εργοστάσιά της στην Κίνα και να τους έχει αντικαταστήσει με ρομπότ.

Εκμετάλλευση ή ανεργία; Διάλεξε!

Unemployed
Λυπάμαι, αλλά θα το ξαναπώ: Επέρχεται Οικονομικός και Κοινωνικός Αρμαγεδδών! 
 
nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: