Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Τι τρέχει με τους αγρότες «εκατομμυριούχος για μια μέρα»;

moneyΜια, έτυχε. Δύο, σύμπτωση. Όμως το λάθος τρίτωσε κι αρχίζει να γεννά ερωτήματα…

 

Ένα νέο φαινόμενο και άκρως πρωτόγνωρο τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας: Λόγω απανωτών «λογιστικών λαθών», αγρότες γίνονται εκατομμυριούχοι για μια μέρα...


Πρώτα ένα αγρότης στα Φάρσαλα, στη συνέχεια δεύτερος στο Ηράκλειο και το φαινόμενο τρίτωσε, με τον Κωνσταντίνο Σιάκκα, αγρότη από τις Σέρρες. Οι αγρότες κοιτάζουν στο λογαριασμό τους αν μπήκαν τα ποσά των αγροτικών ενισχύσεων και ανακαλύπτουν περί τα 200 εκατομμύρια! 

Μόλις το λάθος γίνει με τον ένα ή άλλο τρόπο αντιληπτό, η τράπεζα στη συνέχεια -και αντισυνταγματικά, χωρίς τη συναίνεση του κατόχου του λογαριασμού- αφαιρεί το ποσό. Θα πει κανείς, μα κατά λάθος μπήκαν μέσα. Ναι μεν, αλλά οι κανόνες είναι κανόνες: Για να αφαιρεθεί ποσό από το λογαριασμό κάποιου, εφόσον δεν έχει και χρέη προς το δημόσιο για να γίνει κατάσχεση, χρειάζεται η άδεια εκείνου στον οποίο ανήκει ο λογαριασμός.

Το ερώτημα ωστόσο που γεννάται είναι σε τι οφείλεται αυτό το εκούσιο ή ακούσιο λογιστικό λάθος και το ποσό των 200 εκατ. ευρώ κάνει βόλτες στους… αγρούς!

Οι τόκοι ενός τέτοιου ποσού για μια μέρα ανέρχονται στις 18.000 την ημέρα, όπως ενημέρωσε η ίδια η τράπεζα τον «τυχερό» της Κρήτης.

Καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό κι αναρωτιέται κανείς αν το δικαιούνται ή όχι, ακόμα κι αν ναι, μήπως τότε το λογιστικό λάθος… δεν έτυχε, αλλά πέτυχε!

www.i-gata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: