Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας: Μήπως κινδυνεύουμε περισσότερο από την αθρόα είσοδο Τούρκων;


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 

Το πραγματικό νούμερο των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία και θέλουν να μεταβούν στην Ευρώπη - μέσω Ελλάδας - είναι πολύ δύσκολο να το προσδιορίσει κάποιος.
Αν και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μιλά για 2,5 εκατομμύρια, εν τούτοις όμως οι αναφορές των υπηρεσιών ξένων κρατών που δραστηριοποιούνται στη Ν/Α Τουρκία μιλάνε για σαφώς μικρότερο αριθμό, που σύμφωνα με τα στοιχεία τους δεν ξεπερνά τις...
600 με 700.000 ανθρώπους.

Η Ε.Ε. και κυρίως οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών που δέχονται το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστευτικών ροών (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία) έρχονται με εκθέσεις τους να αποτυπώσουν μια κατάσταση - πραγματικότητα και ένα αμείλικτο ερώτημα...

Με την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. - Τουρκίας και την ελεύθερη χορήγηση βίζας στους Τούρκους μήπως τελικά η Ευρώπη κινδυνεύει να γεμίσει με Τούρκους μουσουλμάνους; 

Αυτό είναι τον τελευταίο καιρό το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και το πολιτικό σύστημα των χωρών της Ε.Ε. και αυτό γιατί είναι γνωστό ότι με εξαίρεση τους Τούρκους της λεγόμενες Ευρωπαϊκής Τουρκίας (Ανατολική Θράκη και παράλια) οι Τούρκοι της υπόλοιπης ενδοχώρας δεν έχουν καμία διαφορά με τους εξστρεμιστές μουσουλμάνους του Αφγανιστάν ή του Πακιστάν ή των χωρών της Δυτικής Αφρικής (Μαγκρεμπ).

Μιλάμε για έναν αριθμό Τούρκων που ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια από τα συνολικά 70 εκατομμύρια πληθυσμού. 

Η Ε.Ε. είναι γνωστό ότι έχει εδώ και δύο δεκαετίες πρόβλημα γηρασμού του πληθυσμούς της. Όλες οι χώρες - μη εξαιρουμένης και της Ελλάδας - έχουν προβλήματα υπογεννητικότητας και προβλήματα στην εξεύρεση φθηνού και νεαρού ηλικιακά εργατικού δυναμικού. Χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία και η Γαλλία από τη δεκαετία του ΄80 έχουν αρχίσει τη σταδιακή και ελεγχόμενη  εισροή μεταναστών προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες σε εργατικά χέρια, τόσο στη βαριά βιομηχανία, όσο και στην γεωργική καλλιέργεια.

Μάλιστα η Γερμανία ανέκαθεν είχε ισχυρές σχέσεις και μεγάλες απορροφήσεις Τούρκων πολιτών, ενώ στην Τουρκία λειτουργούν γραφεία ευρέσεων εργασίας στην Κων/πολη, την Άγκυρα και την Αττάλεια γι΄αυτόν ακριβώς το σκοπό. Εξ και οι ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας. Οι Τούρκοι στη Γερμανία ήδη ξεπερνούν κατά πολύ τα 3 εκατομμύρια και εκλέγουν και πολλούς βουλευτές κυρίως με το κόμμα της Άνγκελας Μέρκελ.

Θεωρητικά αν μπορούσαν να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές από της χώρες εκτός Συρίας (Αφγανιστάν, Ιράν, Ιράκ, Μαγκρεμπ) τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα απορρόφησης των μετριοπαθών Συρίων προσφύγων.  Το πρόβλημα είναι με τους υπόλοιπους που ανήκουν στους εξστρεμιστές μουσουλμάνους και υπηρετούν το δικό τους σχέδιο αλλοτρίωσης και εξισλαμισμού της Ευρώπης. Αν μπορούσαν να ελεγχθούν αυτοί, τότε σε αυτή την περίπτωση η Ε.Ε. θα γύριζε την πλάτη στην Τουρκία και τα μιλιούνια υπηκόων της που ετοιμάζονται να εισβάλουν νόμιμα και με τη βίζα στο χέρι.
 
www.e-koutsobola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: