Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

Σταϊνμάιερ: To #Brexit αλλάζει τα δεδομένα

Την εκτίμηση ότι το Brexit θα επηρεάσει τη διαδικασία της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

«Αν οι Βρετανοί επιλέξουν την αποχώρηση από την ΕΕ, τότε δεν μπορούμε να... συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σαν να μη συνέβη τίποτα την επόμενη ημέρα με 28 πλην 1 μέλη» είπε ο Σταϊνμάιερ.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι το Brexit θα ζημίωνε σοβαρά το ευρωπαϊκό σχέδιο και τα υπόλοιπα μέλη θα όφειλαν να κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν μια αντιστροφή της διαδικασίας ολοκλήρωσης.
 
«Εμείς στην Ευρώπη φέρουμε από κοινού την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επιστρέψουμε στον εθνικισμό των μεμονωμένων κρατών», συνέχισε.

Οι δηλώσεις του Σταϊνμάιερ ακολουθούν την έκκληση που απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος επισήμανε ότι καμία χώρα στην Ευρώπη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Οι προεκλογικές εκστρατείες για το δημοψήφισμα άρχισαν ξανά την Κυριακή, μετά από τριήμερη διακοπή λόγω της δολοφονίας της Τζο Κοξ.

Τρεις δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η εκστρατεία υπέρ της παραμονής ανέκτησε κάποιο έδαφος τις τελευταίες ημέρες αν και η γενική εικόνα παρουσιάζει ένα διχασμένο εκλογικό σώμα.

www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: