Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Φ. Μανούσης στον υπουργό ναυτιλίας “Παραιτούμαι της προσπάθειας μου και ας έρθει κάποιος άλλος επενδυτής”

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Επιτρέψτε μου να σας ενοχλήσω για μια ύστατη φορά. Και είναι όντως η ύστατη φορά καθώς έχει εξαντληθεί η κάθε προϋπάρχουσα αντοχή μου στην αντιμετώπιση της αέναης δημοσιοϋπαλληλικής γραφειοκρατίας και λογικής των Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Ως εκ τούτου παραιτούμαι. Παραιτούμαι των...
προσπαθειών να βελτιώσω, με τις λιγοστές δυνάμεις μου, έστω και σε μικρό βαθμό την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Σαμοθράκης, στην οποία κι εγώ κατοικώ.

Σε κάθε μου βήμα έως και σήμερα αντιμετώπισα προβλήματα, πολλά εκ των οποίων ξεπεράστηκαν με την βοήθεια των τοπικών Βουλευτών.

Σταχυολογώ επιγραμματικά:
  1. Άρνηση χορήγησης άδειας επισκευών στο πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ επί δίμηνο. Όταν  αυτή πλέον χορηγήθηκε, κατέστη αδύνατη χρονικά η ολοκλήρωση των εργασιών και επιθεωρήσεών του προκειμένου να αντικαταστήσει στα δρομολόγιά του το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ στην τότε επικείμενη ακινησία του για δεξαμενισμό. Αποτέλεσμα: Το νησί έμεινε χωρίς πλοίο για οκτώ (8) ημέρες.
  2. Άρνηση χορήγησης άδειας επισκευών – συντήρησης στο πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ, εντός του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ημέρες απουσίας του από την γραμμή κατά τον προγραμματισμένο δεξαμενισμό του. Τελικά και αφού απευθυνθήκαμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης η άδεια χορηγήθηκε.
  3. Εκπρόθεσμη επιθεώρηση του πλοίου ΣΑΟΣ ΙΙ από το τοπικό κλιμάκιο του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης προκειμένου να εξακριβωθεί η καταλληλότητά του για την γραμμή ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΛΑΥΡΙΟΥ. Εν τέλει, η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την απόρριψη της συμμετοχής μας στον μειοδοτικό διαγωνισμό, με αιτιολογία… την έλλειψη του πορίσματος της ως άνω επιθεώρησης.
  4. Οι επιθεωρήσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν επί του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετασκευή του και να δρομολογηθεί, δεν έχουν μέχρι και σήμερα ξεκινήσει. Σε αντίθεση με τις επιθεωρήσεις του Ιταλικού Νηογνώμονα (R.I.NA.) οι οποίες προχωράνε κανονικά.
Το τελευταίο κρούσμα παρακώλυσης της προσπάθειάς μου συνίσταται στην μόλις χθεσινή απαγόρευσης επιβίβασης επιβατών στο πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ! Συγκεκριμένα η ίδια Λιμενική Αρχή που σε πρώτο χρόνο εξακρίβωσε και επιβεβαίωσε εγγράφως προς το Υπουργείο την επανατοποθέτηση των σωστικών συστημάτων του ΣΑΟΣ ΙΙ, η ίδια Λιμενική Αρχή (προφανώς κατ’ εντολή Υπηρεσιών του Υπουργείου) σε δεύτερο χρόνο επέβαλε την απαγόρευση έκδοσης εισιτηρίων επιβατών! Οι επιβάτες μη γνωρίζοντας, ευλόγως, τι πραγματικά συνέβη και διαπιστώνοντας πως δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στράφηκαν με ιδιαίτερο μένος κατά της πλοιοκτήτριας. Για άλλη μία φορά κατηγορηθήκαμε δημόσια και στα τοπικά ΜΜΕ ως ασυνείδητοι, «μονοπωλιακοί» επιχειρηματίες, υπηρέτες του καπιταλισμού κ.λ.π.!!!

Κύριε Υπουργέ,

Δεν παραπονούμαι γιατί δεν με δεχτήκατε σε συνάντηση, ώστε να σας εκφράσω τους προβληματισμούς μου, παραπέμποντάς με στον κατά τα άλλα αξιόλογο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Ούτε επιθυμώ να καταντήσω γραφικός αγωνιστής σε έναν πόλεμο, άδικο μεν, αλλά και εκ προοιμίου χαμένο.

Για το λόγο αυτό, παραιτούμαι της προσπάθειας μου και ας έρθει κάποιος άλλος επενδυτής να επενδύσει σε δεύτερο ή και τρίτο πλοίο αλλά και για την γραμμή του Λαυρίου και οποιαδήποτε άλλη γραμμή μέλλει προκύψει.

Δεν θλίβομαι ούτε για τα έξοδα στα οποία υποβλήθηκα, ούτε για τον κόπο που πήγε χαμένος. Αυτά παρέρχονται και λησμονούνται με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μόνο που μένει ανεξίτηλο είναι η απέραντη θλίψη μου, ως Έλληνας πολίτης, διότι δεν βελτιώθηκε τίποτα. Αντίθετα, ενώ το τέρας της γραφειοκρατίας έχει αφανίσει όλη την επιχειρηματικότητα και την πατρίδα μας, εμείς υποτασσόμαστε χωρίς αντίδραση….

Με τιμή,

Φώτης Μανούσης

Υ.Γ. 1: Προς αποφυγή οποιουδήποτε πιθανού ενδεχόμενου να θεωρηθεί πως μέσω της επιστολής μου ασκώ αντιπολίτευση, δεν διστάζω να ομολογήσω ότι εμπιστεύτηκα τον Πρωθυπουργό με την ψήφο μου, αφενός μεν διότι πίστεψα ότι είναι ο μόνος που θα μπορούσε να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο, αφετέρου δε διότι είχε εξαγγείλει προεκλογικά την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Υ.Γ. 2: Οφείλω να ευχαριστήσω τους τοπικούς βουλευτές του Νομού Έβρου, τον Δήμαρχο Σαμοθράκης και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης για την πολύτιμη βοήθεια που μου παρείχαν στην έστω και αποτυχημένη προσπάθειά μου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Μανούσης πρώτον ας πρόσεχε όταν άνοιγε το στόμα του στην υπόθεση Παυλίδη, το κράτος μπορεί να αλλάζει Κυβερνήσεις Υπουργούς και Γραμματείς όμως έχει θυμητικό και κρατάει μανιάτικο και καλά κάνει. Από την άλλη σιγά μην παραιτηθεί, κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από όλα ΕΚΒΙΑΖΕΙ για ακόμη μία φορά. Αύριο στο νησί πραγματοποιείται σύσκεψη φορέων από Σαμοθράκη κι Αλεξανδρούπολη, οπότε σου λέει να η ευκαιρία. Για να πάρει την επιδότηση της γραμμής Σαμοθράκη - Αλεξανδρούπολη εκτός των άλλων κατέβηκε στην Αθήνα και ο Σεβασμιότατος κ.κ Άνθιμος...