Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

150 Αριστεροί κατσαπλιάδες που "ονομάζονται" No Borders κατέστρεψαν το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης! Διέλυσαν τα πάντα! Οι υπάλληλοι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν - Ποιός θα πληρώσει την ανικανότητα Μπουτάρη και Σύριζα; Εμείς θα την πληρώσουμε(Φώτο&Βίντεο)



thes3finalΕπίθεση από ομάδα περίπου 150 αναρχικών που συμμετέχουν στο «No Border Camp» του ΑΠΘ, δέχθηκε το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες της επίθεσης τα έκαναν γυαλιά καρφιά αφού έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους, ενώ έγραψαν και συνθήματα στους τοίχους όπως, “Νo Border, Open the borders, blood on your hands”.

Οι αλληλέγγυοι έσπασαν τα γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετανάστευσης, που στεγάζεται...
στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Την ώρα που η μηχανοκίνητη πορεία που είχε ξεκινήσει από το ΑΠΘ περνούσε από το Δημαρχείο, μια ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε, μπήκε στο κτίριο από τον χώρο του κυλικείου και, από το μικρό υπαίθριο θεατράκι έφθασε στα γραφεία του Οργανισμού. Εκεί πέταξε κάτω έγγραφα, κομπιούτερ και την ώρα που οι πανικόβλητοι υπάλληλοι έτρεχαν να σωθούν άνοιξαν πυροσβεστήρες. Οι δράστες της επίθεσης  έγραψαν συνθήματα στους τοίχους όπως, «Νo Border, Open the borders, blood on your hands». Στόχος της επίθεσης έγινε επίσης και το γραφείο του «Europe Direct».
thes2final
Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη στις 13:00 προκειμένου να αποφασιστεί η αντιμετώπιση της κατάστασης. Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα φεύγοντας από το δημαρχείο ξεκίνησε μηχανοκίνητη πορεία προς την Ειδομένη. Συλλήψεις ή προσαγωγές δεν έγιναν.
thes4final
Την ίδια στιγμή, υπάρχει έντονη αντίδραση από την επιχειρηματική κοινότητα της πόλης, με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος να ζητά από την κυβέρνηση λήψη άμεσων μέτρων για τον περιορισμό των σημερινών επιπτώσεων (παρεμπόδιση λειτουργίας του πανεπιστημίου, υλικές φθορές, κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και περιουσία, αμαύρωση δημόσιας εικόνας του ΑΠΘ) και την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον. «Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και της καλής εικόνας του ΑΠΘ  είναι με κάθε τρόπο αναγκαία και επιβεβλημένη.

Πρόσφατη μάλιστα έρευνα δείχνει ότι το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας είναι νέοι επιστήμονες και μηχανικοί που παράγουν για λογαριασμό των χωρών που τους φιλοξενούν περίπου 13 δισ. ευρώ το χρόνο Ενέργειες όπως το “No border camp”, απαξιώνουν την εικόνα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων μας στα μάτια των νεαρών επιστημόνων, επιτείνουν την τάση φυγής τους και καθιστούν την επιστροφή τους στη χώρα λιγότερο ελκυστική» υποστηρίζει ο ΣΕΒΕ στην επιστολή που απευθύνεται στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα και τους υπουργούς Παιδείας, Νίκο Φίλη και Δικαιοσύνης, Νικόλαο Παρασκευόπουλο.

 https://www.youtube.com/watch?v=28KPTTexzlA

«Σήμερα, ομάδα των αυτοαποκαλούμενων “αλληλέγγυων”, που στρατοπέδευσαν στο Πανεπιστήμιο, επιτέθηκε στα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση και, τρομοκρατώντας τους εκεί εργαζόμενους, επιδόθηκε σε καταστροφές», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:«Αποδείχθηκε έτσι ότι η “αλληλεγγύη” τους είναι συνώνυμη της ανομίας. Αποδείχθηκε, άλλη μία φορά, ότι η αξιοπιστία του αρμόδιου υπουργού είναι μηδενική. Από σήμερα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρωθυπουργός δεν έχουν κανένα άλλοθι»
apth-thumb-large
Όλα αυτά τα έκαναν παντελώς ανενόχλητοι, παρότι οι αστυνομικές Αρχές στην Θεσσαλονίκη δήθεν επιτηρούν την περιοχή… οι οποίοι παρενέβησαν δίχως να προβούν σε προσαγωγές ή συλλήψεις και απλά συνόδευσαν …διακριτικά την ομάδα των αντιεξουσιαστών μέχρι το ΑΠΘ πάλι.

Υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί τα προηγούμενα 24ωρα επίθεση σε δύο λεωφορεία γεμάτα κόσμο που έγραψαν συνθήματα σε αυτά, ενώ αυτή την ώρα επιβιβάζονται σε πούλμαν για να μεταβούν στην Ειδομένη, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αφού εκεί υποτίθεται πως δεν υπάρχει πια άτυπος καταυλισμός…

πληροφορίες από thestival.gr
www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: