Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Η Ελληνική γη οδηγείται σε ολοκληρωτική καταστροφή.

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Διατάξεις που ισχύουν και ψηφίσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια έρχονται να δώσουν την τελική γροθιά στην ελληνική γη, που τόσα χρόνια έθρεψε γενιές και γενιές.

Με αφορμή τη φωτιά στη Χίο, δημοσιογράφος της περιοχής (Αλήθεια TV) έδινε...

στα χθεσινά δελτία την πραγματική είδηση πίσω από τις πυρκαγιές, αλλά οι δημοσιογράφοι είτε δεν καταλάβαιναν τι έλεγε  ή έκαναν πως δεν καταλάβαιναν.

Η πραγματικότητα είναι ότι πλέον όσοι εκ των αγροτών συνταξιοδοτούνται ουσιαστικά τους "απαγορεύεται" να καλλιεργήσουν τη γη, με αποτέλεσμα ή αυτή να παραμένει αναξιοποίητη, παρατημένη στην τύχη της και φυσικά με τα χορτάρια να φθάνουν τα 2 μέτρα σε ύψος, αφήνοντας τη γη έρμαιο των τυχαίων ή μη  πυρκαγιών, οι οποίες ακριβώς λόγω των πολλών ξερόχορτων εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.


Απαγορεύεται όχι άμεσα, αλλά έμμεσα, αφού μετά τη συνταξιοδότηση πλέον δεν έχουν πρόσβαση σε επιδοτούμενα υλικά χαμηλού κόστους, στη συμμετοχή σε οργανισμούς, αποζημιώσεις κλπ, ενώ αν δηλώσουν εισόδημα τότε η σύνταξη είτε περικόπτεται  ή ακόμα και διακόπτεται!
 Η συμφωνία TTIP ουσιαστικά είναι στην πόρτα μας. Εμείς αδυνατούμε να συσχετίσουμε τα γεγονότα.

Ο αγρότης βγαίνει στη σύνταξη, του απαγορεύεται να καλλιεργήσει τη γη, με αποτέλεσμα αυτός ή να την πουλήσει στους μεγάλους γαιοκτήμονες ή να την μεταβιβάσει στα συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία όμως για να δικαιούνται αποζημιώσεις από τις καταστροφές (υπολογίζεται ότι ανά 3-4 σοδιές συμβαίνει μια ολοκληρωτική καταστροφή, από καιρικά φαινόμενα ή πυρκαγιές), αλλά και επιδοτήσεις, συμμετοχή στα προγράμματα, ένταξη στους συναιτερισμούς και ούτω καθεξής, θα πρέπει να είναι επαγγελματίες αγρότες (αποκλειστικής απασχόλησης).

Την ίδια ώρα οι νέοι αρνούνται να δεχθούν μεταβιβάσεις γης και αυτός γιατί καταδοκεί στη γωνία ο ΕΝΦΙΑ και γενικά η υπερφορολόγηση...

Όλο αυτό οδηγεί σε μαρασμό την ελληνική γη, που ενώ έχει την δυνατότητα να καλύψει στο 120% των ανάγκων της χώρας, παράγει μόλις το 40% και αυτό το ποσοστό μειώνεται μέρα τη μέρα... 


www.e-koutsobola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: