Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Εμεινε άφραγκος γιατί τα πούλησε ΟΛΑ και πήγε να πολεμήσει εναντίον των Τζιχαντιστών...

Έχει συγκινήσει
όλη τη Βρετανία η ιστορία του 39χρονου οικοδόμου Τιμ Λοκ, ο οποίος πούλησε όλα του τα υπάρχοντα, μέχρι και το σπίτι του, για να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία.
Ο ίδιος βρέθηκε στην... πρώτη γραμμή δίχως προηγούμενη στρατιωτική εμπειρία ή εκπαίδευση, ωστόσο είπε ότι έμεινε ζωντανός γιατί εμπιστεύθηκε την κοινή λογική.
Αν και σήμερα έχει μείνει άφραγκος και δίχως σπίτι, δηλώνει ότι δεν μετάνιωσε που τα πρόσφερε όλα στον αγώνα ενάντια στους τζιχαντιστές.
Όπως κι άλλοι Βρετανοί εθελοντές, ο Τιμ Λοκ εντάχθηκε στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος.
«Δεν ένιωθα τίποτα για εκείνους που σκότωνα», είπε μιλώντας στη βρετανική Mirror. «Είχα σταματήσει από καιρό να βλέπω τους τζιχαντιστές ως ανθρώπους, έτσι δεν είχα κανένα συναίσθημα για αυτούς».
NINTCHDBPICT000254027330
Ο Τιμ πήρε την απόφαση να πολεμήσει στη Συρία τον Αύγουστο του 2014, μετά από τις βαρβαρότητες που είδε στον Τύπο να διαπράττουν οι τζιχαντιστές.
«Σκέφτηκα ότι αυτό είναι ό,τι χειρότερο συμβαίνει στον κόσμο κι ενώ όλοι λένε ότι είναι φρικτό κανείς δεν κάνει κάτι για αυτό».
«Άρχισα να αναρωτιέμαι. Λέω ότι οι άλλοι πρέπει να κάνουν πράγματα αλλά τι κάνω εγώ για αυτό;».
Ο Τιμ δεν είπε ούτε στους γονείς του για τα σχέδιά του.
Κρυφά άρχισε να μαζεύει εξοπλισμό σε ένα άδειο δωμάτιο του σπιτιού του.
«Είναι εντυπωσιακό τι μπορείς να αγοράσεις στο eBay εάν ξέρεις που να ψάξεις», είπε μιλώντας στη Mirror.
Tim Locks Open facebook Fighting I.S
Tim Locks
Open facebook
Fighting I.S

Λέγοντας ότι πάει για διακοπές στην Τουρκία, για να μην κινήσει υποψίες, βρέθηκε τελικά στη Συρία όπου εντάχθηκε σε μια εθελοντική χριστιανική πολιτοφυλακή συμμαχική των Κούρδων την ίδια περίπου εποχή που το Ισλαμικό Κράτος έδινε 100.000 λίρες για κάθε κεφάλι δυτικού εθελοντή που πολεμούσε εναντίον του.

Από την πρώτη του στιγμή στη Συρία βρέθηκε αντιμέτωπος με βομβιστικές επιθέσεις και πυρά ελεύθερων σκοπευτών. Ο ίδιος δεν είχε κάνει παρά μια σύντομη εκπαίδευση στα όπλα.
NINTCHDBPICT000254027334
Οπλισμένος με ένα καλάσνικοφ που είχε αγοράσει στη μαύρη αγορά κι ένα πιστόλι γκλόκ πήγε στην πρώτη γραμμή.
«Δίχως να έχω προηγούμενη στρατιωτική εμπειρία, όλα όσα έκανα ήταν με κοινή λογική και κρατούσα το κεφάλι μου χαμηλά».
Tim Locks Open facebook Fighting I.S
Tim Locks
Open facebook
Fighting I.

Στο δεύτερο ταξίδι του στη Συρία, το οποίο ήταν τον Νοέμβριο του 2015, ο Τιμ εντάχθηκε σε μια ομάδα δυτικών εθελοντών.
 
Επέστρεψε στη Βρετανία τον Μάρτιο του 2016. Δεν έχει χρήματα στο όνομά του και πουθενά να μείνει. Κι όλη την ώρα τον ρωτάνε για το τι έκανε στο Κουρδιστάν.Εκείνος βέβαια δεν πτοείται. Έγραψε βιβλίο και όλα τα έσοδα θα τα δώσει στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι τα 40ου γενέθλιά σκοπεύει να τα περάσει στο Κουρδιστάν, σκοτώνοντας τζιχαντιστές


/fonaklas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: