Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η νικήτρια της Eurovision που συνελήφθη στην Κω για διακίνηση προσφύγων

Ένα απίστευτο περιστατικό φαίνεται πως εκτυλίχθηκε στο νησί της Κω το Σαββατοκύριακο, στο οποίο και ενεπλάκη καλλιτέχνης που έχει βρεθεί
τρεις φορές στο διαγωνισμό της Eurovision. Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό.

Η Carola είναι Σουηδή τραγουδίστρια, περισσότερο γνωστή στην Ευρώπη από τις συμμετοχές της (τρεις τον αριθμό) στη Eurovision. Η καλλιτέχνις μάλιστα είχε... σηκώσει το τρόπαιο πίσω στο μακρινό 1991. Η Σουηδή που φαίνεται πως κινητοποιήθηκε από το προσφυγικό ζήτημα βρέθηκε το τελευταίο διάστημα πολλές φορές στα ελληνικά νησιά, προσπαθώντας να προσφέρει όσο περισσότερο μπορεί. Πριν από δύο μέρες ωστόσο, φαίνεται πως η Carola, βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή και έτσι κατέληξε στα κρατητήρια της αστυνομίας του νησιού.
Η 49χρονη τραγουδίστρια ισχυρίζεται πως γνώρισε έναν άνδρα, ο οποίος μετέφερε πρόσφυγες με το αυτοκίνητό του, αφότου αυτοί έφταναν στις ελληνικές ακτές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μία από τις νύχτες τον συνόδευσε στην προσπάθειά του αυτή να βοηθήσει τους πρόσφυγες και ο άνδρας της εξήγησε, όπως λέει, ότι κλέφτες αρπάζουν τις μηχανές των λέμβων που προορίζονται για τη μεταφορά προσφύγων.

Η τραγουδίστρια ισχυρίζεται πως εντόπισε λοιπόν τέτοιους κλέφτες να επιχειρούν να αποσπάσουν μια μηχανή, έτρεξε προς το μέρος τους, πήρε τη μηχανή αλλά και οκτώ Πακιστανούς μετανάστες και έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα για να τους καταγγείλει. Οι φερόμενοι ως κλέφτες την ακολούθησαν στο τμήμα και την κατήγγειλαν για παράνομη διακίνηση μεταναστών.
"Είχα οκτώ Πακιστανούς πρόσφυγες στο αμάξι με με έβαλαν φυλακή. Σκέφτηκα πως θα ήμουν ασφαλής στο αστυνομικό τμήμα" δηλώνει η ίδια σε σουηδικό μέσο ενημέρωσης. "Άρχισα να διαμαρτύρομαι ίσως λίγο πιο δυνατά. Η αστυνομία με προσέβαλε και όταν σήκωσα τον τόνο της φωνής μου με έβαλε στη φυλακή" συνεχίζει η Carola. Όπως αναφέρει, αφέθηκε ελεύθερη λίγες ώρες αργότερα.
Η διοίκηση Νοτίου Αιγαίου της ΕΛ.ΑΣ., πάντως, έπειτα από επικοινωνία του NEWS 247 για το περιστατικό, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει το συμβάν. Είναι βεβαίως πολύ πιθανό, η Carola να μην συνελήφθη, απλά να παρέμεινε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, γεγονός το οποίο δεν καταγράφεται σε αναφορά της αστυνομίας.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: